Cea mai mare greşeală a românilor atunci când mănâncă pepene. Poate cauza mari probleme de sănătate!

Pepenele este fără doar şi poate vedeta sezonului. Românii îl consumă în cantităţi foarte mari şi îl folosesc ca alternativă la băuturile răcoritoare.

13 aug. 2021, 10:15
Cea mai mare greşeală a românilor atunci când mănâncă pepene. Poate cauza mari probleme de sănătate!

Cea mai mare greşeală a românilor. Majoritatea dintre noi consumăm pepenele rece, de la frigider, deoarece este mai gustos și mai răcoritor. Cu toate acestea, experții spun că valoarea sa nutritivă este mult mai mare când îl servim la temperatura camerei.

Cea mai mare greşeală a românilor atunci când mănâncă pepene. Poate cauza mari probleme de sănătate!

Cercetătorii au descoperit că pepenii păstrați la temperatura camerei au prezentat o creștere a nivelurilor de carotenoide de 11%-40%. La pepenii păstrați la temperaturi mici, cercetătorii nu au observat nici o creștere a nivelurilor de carotenoide, unii au avut chiar un nivel scăzut de carotenoide.

Cercetătorii spun că beneficiile pepenilor ținuți la temperatura camerei se aplică doar în cazul pepenilor întregi, netăiați. Dacă tăiați un pepene și doriți să-l păstrați pentru zilele următoare, cel mai bine este să-l puneți în frigider. Dacă doriți să păstrați un pepene netăiat timp de mai multe zile, cel mai indicat este să-l lăsați la temperatura camerei.

Deşi pepenele rece luat din frigider este apreciat vara, acesta va stimula puternic stomacul şi splina. Ca atare, în afară de cantitatea consumată trebuie să acordaţi atenţie şi temperaturii acestuia. Este mai bine să păstraţi pepenele la temperatura de aproximativ 8-10 grade Celsius. La acest nivel, gustul este cel mai bun. În plus, cantitatea consumată dintr-o singură dată nu trebuie să depăşească 500 de grame. Persoanele cu dinţi cariaţi, alergie la dinţi şi cu funcţii defavorabile ale stomacului şi intestinelor trebuie să evite consumul de pepene.

De asemenea, vară, la temperaturi ridicate, bacteriile se reproduc repede. Dacă mâncaţi pepenele tăiat de mult timp şi poluat de bacterii, există pericolul de îmbolnăvire cu maladii contagioase gastrointestinale. Ca atare, fiţi atenţi să mâncaţi pepene proaspăt.

Fructul este delicios, dar are şi efecte de detoxifiere şi cosmetice. Pentru evitarea creşterii greutăţii corporale, este mai bine însă să nu consumaţi pepene după ora 21.00 seara. Mai trebuie să ştiţi că şi coaja fructului poate fi preparată în diferite mâncăruri care sunt nu doar delicioase, dar ajută şi la slăbit.

Citeşte şi: Pepenele roşu, greşelile mari pe care le fac românii vara. Avertismentul specialiştilor, ce NU e bine să faci VIDEO