Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când bem cafea! Lidia Fecioru: „Ne îmbolnăvește. E interzis!”

Cine nu adoră o ceașcă de cafea în primele minute ale dimineții? Totuși foarte multă lume face o greșeală care se dovedește a fi uriașă. Lidia Fecioru a explicat de ce acest obicei este cât se poate de nociv.

29 oct. 2023, 12:42
Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când bem cafea! Lidia Fecioru: „Ne îmbolnăvește. E interzis!”
Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când bem cafea! Lidia Fecioru: "Ne îmbolnăvește. E interzis!"

Cele mai multe persoane își beau, în mod normal, cafeaua îndulcită, folosind diverse metode, precum mierea sau îndulcitorii folosiți de persoanele care suferă de diabet. Mai mult, zahărul alb este de foarte multe ori înlocuit și de cel brun, din considerentul că această variantă este mult mai sănătoasă. Totuși, Lidia Fecioru are cu totul altă părere. Aceasta a explicat de ce comitem o greșeală uriașă atunci când punem îndulcitor în cafeaua de dimineață.

Citește și: Cum să bei cafeaua la prima oră fără grija kilogramelor în plus. Ingredientul care alungă caloriile din ceaşcă şi face dimineţile mai puţin morocănoase

„Toți medicii spun: nu puneți mierea în ceaiul fierbinte, nu îndulciți cafeaua cu miere, pentru că nu are nicio valoare, trendul… problema este că ne îmbolnăvește. Toată lumea mănâncă zahăr brun. Ce înseamnă zahărul brun? Zahăr necurățat. Nu mai bine îl luăm pe ăsta curățat? Că nu mănânc cantitatea pe care aș putea să o mănânc, mănânc mai puțin, asta e cu totul altceva.”, spune Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la Spectacola, DC News și DC Medical.

În plus, Lidia Fecioru avertizează persoanele care consumă îndulcitori în cafeaua de dimineață, subliniind că acest obicei este extrem de periculos pe termen lung, cu excepția cazului în care au diabet.

„Îndulcitorii sunt interziși atât timp cât nu suntem diabetici sau nu avem o altă boală la care este interzis zahărul, nu avem voie să consumăm acei îndulcitori. E interzis! Mai bine bei cafeaua amară. Nu o mai îndulci. Las-o așa”, a mai spus  bioenergoterapeutul.

Un alt punct de vedere al Lidiei Fecioru se referă la preparatele vegane, pe care nu le susține sub nicio formă. Ea subliniază că proteina animală este esențială pentru fiecare persoană, și, în consecință, consideră că tendințele actuale în alimentație nu contribuie la un stil de viață sănătos. De asemenea, Lidia Fecioru atrage atenția asupra impactului negativ al dietei vegane asupra sănătății tinerilor, punând accentul pe faptul că acest regim alimentar a cauzat deja probleme de sănătate.

„Uite așa, sunt foarte mulți tineri care ajung la 30-35 de ani și fac diabet, pentru că e mâncare negătită. Au murit copii din cauza hranei vegane. Eu nu înțeleg chestia asta, spălarea pe creier de a fi în trend, nu trebuie, fii ca tine, nu te uita în jur, fă ce simți nu, nu trebuie să mănânci ce e în trend. Noi avem nevoie de proteină, cum ar fi slănina, avem nevoie de ea pentru creier și ficat ca de aur. Noi nu, noi nu mâncăm gras.”, ne-a mai declarat Lidia Fecioru.

Citește și: Alimentele pe care nu ar trebui să le consumi niciodată la micul dejun. Când ar fi bine să bei cafeaua. Sfaturile profesorului Vlad Ciurea