Alimentele pe care nu ar trebui să le consumi niciodată la micul dejun. Când ar fi bine să bei cafeaua. Sfaturile profesorului Vlad Ciurea

Micul dejun este principala masă a zilei. Prof. dr. Vlad Ciurea spune că micul dejun trebuie luat în liniște, nu pe fugă. Profesorul are un sfat și pentru consumatorii de cafea.

26 oct. 2023, 08:59
Alimentele pe care nu ar trebui să le consumi niciodată la micul dejun. Când ar fi bine să bei cafeaua. Sfaturile profesorului Vlad Ciurea

Prof. dr. Vlad Ciurea spune că micul dejun trebuie luat în liniște și că nu trebuie să conțină alimente care ne pot face rău, în special prăjeli. De asemenea, profesorul spune că micul dejun nu trebuie luat imediat după trezire. Mai întâi ar trebui să bem apă și să facem mișcare.

„Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide. După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor. Urmează toaleta cu îmbrăcare.

Pentru că această plăcere din oglindă se reflectă asupra structurii noastre mentale, să ne placă ce vedem și apoi, în mod relaxant, să ne deplasăm spre ceea ce numim serviciu. Cu plăcere, fără scandal, fără claxoane, fără aglomerație”, a mai spus Prof. dr. Vlad Ciurea.

Citește și: Cum ne afectează rutina zilnică creierul. Vlad Ciurea: „Săracul nostru creier este suprasolicitat. Lăsați-l să facă una, să se concentreze. Teoria este a priorității”

Cât despre cafea, acesta spune că nu ar trebui băută imediat după trezire, ci abia după ce am luat micul dejun.

„Micul dejun nu trebuie să fie niciodată în fugă. Și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, ceva, dacă se poate, cu puțină muzică. Și după aceea urmează acea plăcere, pe care o știm cu toții, care place tuturor românilor, nimeni nu contrazice acest lucru, se numește cafeaua de dimineață”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Citește și: Când trebuie să bei cafeaua pentru o activitate optimă a organismului. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Ajută bijuteria să funcționeze în condiții foarte bune”

Totodată, dr. Vlad Ciurea a enumerat și câteva alimente bune pentru creier.

„În cursul săptămânii să nu mâncăm foarte mult. În primul rând, îi dăm carne de pește slab, dar și carne de pește gras pentru că aduce Omega-3. Îi dăm carne de curcan; foarte bună pentru el. Carnea de capră este foarte bună pentru creier. Nu îi dăm porc”, a mai spus dr. Vlad Ciurea.

Ultima masă a zilei ar trebui luată până la orele 20.00, astfel încât să avem un repaus de măcar două ore și jumătate între ultima masă și somn.