Cea mai mare pedeapsă în dosarul Oprescu: 13 ani si 4 luni de închisoare pentru fostul director al cimitirelor

Cornel Bogdan Popa, fostul director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si ulterior al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, a fost condamnat la 13 ani si 4 luni inchisoare în dosarul de corupţie în care a fost condmnat si fostul primar Sorin Oprescu. Soferul edilului a primit 7 ani si 8 luni.

RomaniaTV.net
14 mai 2019, 10:46
Cea mai mare pedeapsă în dosarul Oprescu: 13 ani si 4 luni de închisoare pentru fostul director al cimitirelor

Pedeapsa de 13 ani si 4 luni primita de Cornel Popa este cea mai mare din dosarul fostului primar Sorin Oprescu, scrie site-ul Ziare.com. Popa a fost gasit vinovat pentru aproximativ 20 de infractiuni de coruptie, luare si dare de mita, abuz in serviciu, trafic de influenta, spalare de bani sau constituire unui grup infractional organizat.

Cristian Stanca, zis Grenada, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, apropiat al clanului Camatarilor, a fost condamnat si el la 7 ani si 8 luni, dupa ce a fost gasit vinovat pentru mai multe infractiuni de complicitate la luare de mita, complicitate la dare de mita si constituire a unui grup infractional organizat.

Trei afaceristi au fost condamnati in acest caz la sentinte de peste 4 ani pentru infractiuni economice si constituire a unui grup infractional organizat.

Ion Nita, administrator de firma, a fost condamnat la 4 ani si 4 luni inchisoare.

Afaceristul Romeo Albu a fost condamnat la 4 ani si 11 luni de inchisoare.

Afaceristul Claudiu Belgalici a fost condamnat la 4 ani si 4 luni inchisoare.

Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, a fost condamnata la 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendare si 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Administratiei Publice locale Buftea si SC Amenajare Edilitara si Salubrizare SA din Ilfov. Ea a recunoscut acuzatiile.

Florin Supeala, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare, dupa ce sentinta din acest caz a fost contopita cu sentinta definitiva dintr-un alt dosar, in care primise 3 ani de inchisoare.

Mircea Octavian Constantinescu, directorul Directiei Economice din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti, a fost condamnat la 3 ani si 4 luni inchisoare.

Decizia Tribunalului Bucuresti din acest caz poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeşte şi: Pedeapsa lui Sorin Oprescu, mărită cu un an. Eroarea în cazul sentinţei lui a fost corectată