Cea mai mică vertebrată de pe planetă, o broscuţă de nici 8 milimetri

Cea mai mică vertebrată de pe planetă cunoscută până în prezent este o broscuţă ce măsoară în medie 7,7 milimetri, care a fost descoperită recent în Noua Guinee, au anunţat, miercuri, biologii americani.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 14:04
Cea mai mică vertebrată de pe planetă, o broscuţă de nici 8 milimetri

O broască minusculă, denumită Paedophryne amauensis, care aparţine unei specii până acum necunoscute, a „detronat” astfel peştele indonezian Paedocypris progenetica, care era considerat până de curând drept cel mai mic vertebrat din lume, având o mărime medie ce depăşeşte cu puţin 8 milimetri.

Chris Austin, profesor de biologie şi specialist în herpetologie (ramură a zoologiei care studiază reptilele şi amfibienii) la Muzeul de Istorie Naturală din Louisiana, a făcut această descoperire cu alţi cercetători, cu ocazia unei expediţii de trei luni în Noua Guinee, cea mai întinsă şi mai înaltă dintre insulele tropicale.

„Nu a fost uşor să descoperim această broască, din cauza mărimii ei reduse şi a faptului că masculul emite un ţipăt ca de insectă în perioada de împerechere”, a declarat Chris Austin, coordonatorul acestui studiu, publicat în revista americană PLoS ONE din 11 ianuarie.