Cea mai nonconformistă delicatesă culinară vine tocmai din China. Iată cât costă o porție de pietre prăjite cu usturoi și ardei iute

În vreme de criză, oamenii mănâncă și pietre prăjite. Nu este o glumă, bucătari chinezi fac senzație pe internet cu acest preparat special.

22 iun. 2023, 13:10
Cea mai nonconformistă delicatesă culinară vine tocmai din China. Iată cât costă o porție de pietre prăjite cu usturoi și ardei iute
Pietre prăjite - o adevărată delicatesă în China

Bucătarii chinezi s-au apucat să gătească pietre prăjite. Trăim vremuri grele, așa că lumea se descurcă cu ce are, iar acest ingredient permite economisirea banilor pentru mâncare, potrivit The Guardian.

Rețeta a devenit celebră după ce bucătarii au început să o promoveze în mediul online. Aceștia fac pietre prăjite asezonate cu usturoi și ardei iute, în piețe de noapte aglomerate. Alte rețete sunt prezentate de săteni, care gătesc pietre abia pescuite de pe malul râului.

Citește și: Sucul minune care împiedică creşterea celulelor canceroase. Reţeta străveche din China are la bază 3 ingredinete din orice piaţă

Mâncarea este cunoscută sub numele de suodiu, adică „suge și aruncă”, și are foarte mare succes pe internet. Oamenii au început să-și păcălească prietenii necunoscători, dându-le să mănânce pietre prăjite. Bucătarii susțin că este un fel de mâncare delicios, dar în unele videoclipuri clienții par îngroziți de ceea ce tocmai au degustat.

Citește și: Pune un ou fiert într-un borcan cu apă sărată. Secretul pe care trebuie să îl ştie orice gospodină!

Un videoclip care a strâns 800.000 de vizaulizări arată un bucătar care vinde o porție de pietre prăjite cu 16 yuani (1,74 lire sterline), iar clienții spun că este mult prea scumpă, având în vedere că ingredientele pot fi refolosite.

Acest fel de mâncare datează de sute de ani, de pe vremea când barcagii din provincia Hubei, care nu are ieșire la mare, rămâneau fără provizii în timpul călătoriilor de-a lungul fluviului Yangtze, așa că apelau la minerale. Popularitatea acestui preparat a dispărut cu trecerea timpului, datorită dezvoltării economice.