Cea mai nouă ESCROCHERIE. Cum sunt păcăliţi românii la casele de pariuri

Persoanele dornice de câştiguri rapide, fără a face vreun efort, au devenit ţintele escrocilor care le vând "ponturi" despre meciuri "aranjate" şi, în schimbul unor sume "modice", de câteva sute de lei, le oferă şansa de a devenimi milionari în euro.

29 iun. 2015, 07:36
Cea mai nouă ESCROCHERIE. Cum sunt păcăliţi românii la casele de pariuri

Schema escrocheriei este, pe cât de simpă, pe atât de eificientă. Nişte „băieţi deştepţi” susţin că au descoperit o „fisură” în sistemul caselor de pariuri şi că pot oferi rezultatele finale ale unor meciuri. Şi, pe cale de consecinţă, posibilitatea de a câştiga sume enorme, cu riscuri minime. Singurul lucru pe care trebuie să îl facă potenţialul client este acela de a le trimite „specialiştilor” sumele pe care vor să le parieze.

Numai că, după cum povestesc nişte victime ale escrocilor, în momentul în care banii au fost viraţi în conturile acestora, „binefăcătorii” dispar pentru totdeauna. În încercarea de a-i convinge pe clienţi că toată afacere e „pe bune” şi că oricine apelează la serviciile lor poate încasa mii sau zeci de mii de euro, escrocii au împânzit Internetul cu fotografii în care apar grămezi de bani şi bilete câştigătoare.

Un caz asemănător a fost descoperit şi de jurnaliştii de la tmpress.ro, care au alertat poliţia şi au aflat de la oamenii legii că vânzarea de ponturi pe internet este o afacere ilegală.

„Pe această cale rugăm cetățenii să nu dea curs acestor anunțuri întrucât în spatele acestora se află persoane care doresc să obțină profituri bănești imediate fără a investi nimic. Rugăm să apeleze serviciul 112 sau să se deplaseze la cea mai apropiată secție de poliție pentru a sesiza apariția unor astfel de anunțuri pentru a se lua măsurile legale”, au declarat poliţiştii, pentru tmpress.ro.