Cea mai performantă autospecială din Sibiu stă pe butuci în service

Cea mai performantă autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu stă în service de mai bine de un an. A fost reparată după ce a fost implicată într-un accident rutier însă nimeni nu a plătit până acum daunele.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 10:19
Cea mai performantă autospecială din Sibiu stă pe butuci în service

Pompierii sibieni se văd acum nevoiţi să acţioneze cu maşinile pe care le mai au în dotare însă în cazul unui incendiu puternic la înălţime nici una din acestea nu va putea face faţă.

Cea mai performantă autospecială a ISU Sibiu are o capacitate de 5.000 litri de apă şi spumă şi echipament de medicină şi descarcerare. Nu merge însă la intervenţii, stă în curtea reprezentanţei auto de mai bine de un an după ce a fost implicată într-un accident rutier.

Salvatorii dau vina pe firma de asigurări, care refuză să acopere daunele de 140.000 de lei.

Pe 19 februarie 2010 autospeciala a fost lovită de un autoturism în timp ce se deplasa la o aplicaţie. Şoferul a încercat să evite impactul dar s-a izbit într-un stâlp şi mai apoi în gardul unei case. Defecţiunile au fost reparate dar societatea de asigurări nu a plătit nici până acum daunele care se ridică la aproape 140 de mii lei.

Maşina va putea fi eliberată doar dacă se plăteşte cel puţin 50% din suma datorată către reprezentanţa auto. Însă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu dispune de aceşti bani.

Nu neapărat că nu avem bani. Ştiţi problema financiară a României..Nu cred că nu se găsea înţelegere la eşalonul superior ca să plătim acea reparaţie. Numai că în momentul în care plătim ne recunoaştem noi vinovăţia şi vinovăţia ştiţi foarte bine că noi spunem că nu este la noi„, a declarat Cosmin Balcu, şef ISU Sibiu.

Reprezentanţii ISU susţin că vina pentru accident nu aparţine autospecialei şi conform legii, societatea de asigurări ar trebui să platească daunele.

În urma evenimentului rutier a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă conducătorului autoturismului„, a declarat Anca Bloanca, IPJ Sibiu.

Dreptate se va face în justitie, pentru că ISU Sibiu a deschis deja un proces împotriva societăţii de asigurări.