Cea mai periculoasă manevră legală pe care o poate face un şofer în trafic. Titi Aur: Nu conştientizează pericolele

Depășirea este cea mai complexă şi periculoasă manevră pe care o face un șofer la volan, spune pilotul de raliuri Titi Aur, expert în conducere defensivă.

19 iul. 2023, 13:48
Cea mai periculoasă manevră legală pe care o poate face un şofer în trafic. Titi Aur: Nu conştientizează pericolele

Titi Aur, expert în conducere defensivă, este de părere că depășirea în trafic este cea mai complexă şi periculoasă manevră pe care o face un șofer la volan în trafic.

„Trebuie să ştim că manevra de depăşire este cea mai complexă şi periculoasă manevră pe care o facem la volan, în condiţii normale, excluzând teribilismul. Este o manevră pe care un şofer normal o face destul de des, şi este cea mai periculoasă. În anumite state din SUA, pe şoseaua clasică, cu o bandă dus şi una întors, nu ai voie să depăşeşti niciodată. De ce? Pentru că s-a constatat că la depăşire au loc multe accidente grave.

Citește și: Accident dramatic pe Autostrada Deva – Nădlac. Trei mașini făcute zob, traficul e blocat

Din păcate, e considerată a fi o manevră banală, de către mulţi. Unii depăşesc o coloană, în loc să depăşească o singură maşină, depăşesc în zone interzise, etc. Trebuie să fim corecţi şi să spunem că sunt zone unde e un exces de zel din partea celor care trasează marcajele, dar în majoritatea cazurilor, unde există linie continuă sau dublă continuă, există un motiv bine întemeiat. Mulţi îşi asumă depăşirile pentru că nu conştientizează pericolele”, a explicat Titi Aur la DC News.

Citește și: Cod rutier 2023. 725 de lei amendă pe loc şi permis suspendat 30 de zile dacă faci această greşeală în trafic