Cea mai proastă afacere în plină pandemie. Mossad-ul a cumpărat 100.000 de teste pentru Covid-19, dar toate sunt incomplete

Serviciile secrete israeliene Mosasd au adus miercuri seara în ţară nu mai puţin de 100.000 de teste pentru depistarea celor infectaţi cu Covid-19, dar acestea se dovedesc imposibil de folosit, fiindcă nu sunt complete.

19 mart. 2020, 17:26
Cea mai proastă afacere în plină pandemie. Mossad-ul a cumpărat 100.000 de teste pentru Covid-19, dar toate sunt incomplete

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii de la Ierusalim a confirmat pentru Jerusalem post că testelor le lipseşte un lichid patentat în care trebuie scufundate beţişoarele de testare înainte de  a fi efectuat screening-ul. Fără acest lichid testul nu poate fi făcut, astfel că cele 100.000 de teste cumpărate de Mossad sunt inutile.

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că Benjamin Netanyahu „își folosește acum conexiunile din întreaga lume” pentru a încerca să obțină acest lichid până vineri.

Ziaristul Barak Ravid a scris pe contul său de Twitter că testele ar fi fost cumpărate de Mossad din două state cu care Israelul nu are relaţii diplomatice.

Citeşte şi Italia a depăşit China în privinţa numărului morţilor de coronavirus. 427 morţi într-o singură zi, numărul total a ajuns la 3.405

Israelul, cu o populaţie de circa 9 milioane de persoane, intenţionează să achiziţioneze 4 milioane de teste. Armata israeliană formase începând de joi dimineaţă 100 de echipe medicale care să realizeze testele de coronavirus la domiciliile a mii de persoane. Săptămâna viitoare, vor fi create alte 50 de echipe, iar 50 de echipe vor face teste în bazele militare.

În plus, Ministerul Apărării va avea misiunea de a cumpăra şi a aduce în ţară echipamente medicale necesare pentru a face faţă bolii. Ministerul Sănătăţii va defini necesităţile şi va gestiona urgenţele, în timp ce Ministerul Apărării va trebui să localizeze, cumpere şi transporte materialul din alte ţări. În afară de teste, autorităţile israeliene caută să cumpere beţişoare de urechi, măşti şi ventilatoare.