Italia a depăşit China în privinţa numărului morţilor de coronavirus. 427 morţi într-o singură zi, numărul total a ajuns la 3.405

Ministerul italian al Sănătăţii a dat joi seara publicităţii ultimul bilanţ al victimelor pandemiei de coronavirus. În ultimele 24 de ore au murit nu mai puţin de 427 de persoane.

19 mart. 2020, 16:43
Italia a depăşit China în privinţa numărului morţilor de coronavirus. 427 morţi într-o singură zi, numărul total a ajuns la 3.405

Italia a ajuns la un număr total de 3.405 persoane decedate din cauza coronavirusului, ceea ce face ca această ţară să fie acum prima în lume din punct de vedere al mortalităţii, depăşind China, care a stagnat la 3.245.

Faţă de ziua anterioară, numărul cazurilor noi a crescut cu 5.322, o creştere de asemenea semnificativă, de 14,9%.

Rata mortalităţii în Italia din cauza Covid-19 este una foarte ridicată, 8,27%, incomparabil mai mare cu a celorlalte ţări, al căror procent se situează între 2 şi 5%.

Citeşte şi Un celebru virusolog italian avertizează. „Nu vom scăpa mai devreme de trei luni de acest Covid-19”

În tot acest timp, Italia şi-a mobilizat armata pentru a evacua cadavrele victimelor noului coronavirus de la Bergamo, un oraş situat în centrul principalului focar epidemic din ţară, unde serviciile funerare au fost depăşite de situaţie, relatează Reuters. Imagini filmate de locuitori ai oraşului lombard situat la nord-est de Milano şi difuzate pe site-ul ziarului local Eco di Bergamo surprind o lungă coloană de vehicule militare circulând noaptea, pe străzile oraşului, pentru a prelua sicrie de la cimitir.

Un purtător de cuvânt al armatei a confirmat joi că 15 camioane şii 50 de militari au fost mobilizaţi în vederea transferării acestor corpuri către provincii vecine. Autorităţile locale din Bergamo au lansat anterior un apel la ajutor în vederea incinerării corpurilor victimelor, după ce crematoriul din oraş a fost depăşit.