Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. Rosteşte-o şi nu vei mai avea probleme

Tăierea cinstitului cap al Sfântului Proroc Ioan Botezătorul este pomenită în calendarul creştin ortodox în ziua de 29 august. În această zi, Biserica a rânduit Post, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, cel ce a anunţat venirea lui Hristos, propovăduind "vestea cea bună" a Întrupării Sale, este singurul Sfânt căruia Biserica i-a închinat o zi specială de post.

29 aug. 2019, 07:44
Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. Rosteşte-o şi nu vei mai avea probleme

Sfântul Ioan, Înaintemergător al Domnului, a fost înaintea Mântuitorului Hristos atât în viaţă, cât şi în moarte, scrie antena3.ro. Astfel, a făcut cunoscută venirea Domnului şi sufletelor care erau ţinute în iad ale sfinţilor strămoşi, căci se arătase în lume Mesia cel aşteptat. La fel cum Iisus Hristos avea să pătimească pentru păcatele oamenilor, tot aşa şi Mergătorul Său înainte a suferit moarte mucenicească pentru fărădelegea lui Irod.

Citeşte şi Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul. Ce obiect sa nu folosesti sub nicio forma in aceasta zi

RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL

„Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu. Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei. Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!” Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său. Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin”.