Cea mai rece dimineață din această toamnă. Temperaturile au scăzut cu peste 10 grade față de ziua precedentă, în unele zone sub pragul de îngheț

Dimineață extrem de rece în România. În unele zone, termometrele au indicat temperaturi cu peste 10 grade mai mici decât ieri, temperaturi sub pragul de îngheț. Dar meteorologii ne liniștesc, anunțând că la amiază vremea se încălzește spectaculos.

03 oct. 2023, 08:40
Cea mai rece dimineață din această toamnă. Temperaturile au scăzut cu peste 10 grade față de ziua precedentă, în unele zone sub pragul de îngheț

Marți a fost cea mai rece dimineață din această toamnă, înregistrându-se și temperaturi negative în multe localități în special din Transilvania. La ora 7.00 erau minus un grad la Miercurea Ciuc, minus 2 grade Celsius la Obârșia Lotrului și 0 grade la Joseni. Cu o zi în urmă, la Miercurea Ciuc minima fusese de 10,3 grade Celsius. La Brașov termometrul indica 3 grade.

În București, temperaturile erau cuprinse între 7 și 11 C la cele trei stații meteo. Cel mai cald era la Constanța și la Șiria (15 C).

La ora 8 cea mai scăzută temperatură se înregistra în Parâng, minus 2 grade. La Miercurea Ciuc erau 0 grade la aceeași oră, potrivit ANM.

 

Spre amiază vremea va deveni frumoasã şi se va încãlzi, devenind uşor mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 26 de grade. În București, vremea va fi frumoasã şi va deveni uşor mai caldã decât normal. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 23…25 de grade.

Citește și: Cea mai rece dimineață din această toamnă. Temperaturi au scăzut cu peste 10 grade față de ziua precedentă, în unele zone sub pragul de îngheț

 

MIERCURI
Vremea va fi caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe arii restrânse averse posibil însoţite de descãrcãri electrice, în special seara şi noaptea, în vestul, centrul, estul ţãrii şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe litoral şi în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţã.
BUCURESTI. Vremea va fi frumoasã şi caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 10…13 grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru 2 – 15 octombrie. Temperaturi oscilante de la o zi la alta și ploi slabe în întreaga țară

 

JOI
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei, excepţie fãcând regiunile sudice, unde vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit pentru începutul lunii octombrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 27 de grade, iar cele minime între 3 grade în estul Transilvaniei şi 17 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în zona montanã, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţã.
BUCURESTI. Valorile termice se vor menţine peste cele specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 11…13 grade.