Prognoza meteo pentru 2 – 15 octombrie. Temperaturi oscilante de la o zi la alta și ploi slabe în întreaga țară

Perioada 2 - 15 octombrie va fi caracterizată de un regim termic oscilant, cu valori termice maxime de la 19 la 28 de grade, respectiv minime ce vor coborî în unele regiuni chiar şi până la două grade Celsius, relevă caracteristicile meteorologice, publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Ploile vor apărea doar trecător şi vor fi slabe cantitativ.

02 oct. 2023, 13:49
Prognoza meteo pentru 2 – 15 octombrie. Temperaturi oscilante de la o zi la alta și ploi slabe în întreaga țară
Sursa foto: Alina Andrei

Prognoza meteo pentru 2 – 15 octombrie în BANAT

În primele zile ale lunii octombrie vremea se va încălzi, iar cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în data de 4 octombrie, când media maximelor termice va fi de 25…27 de grade, iar a minimelor se va stiua în jurul a 11 grade. Va urma un proces de răcorire treptată până la mijlocul intervalului de prognoză, când maximele vor atinge în medie 21…23 de grade, iar minimele 7…9 grade. Ulterior, media valorilor de temperatură maximă vor avea variații între 21 și 26 de grade, iar de temperatură minimă între 8 și 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 11 octombrie.

Citește și: Vine iarna în România! Accuweather anunţă când vor cădea primii fulgi de zăpadă în Capitală

 

Prognoza meteo pentru 2 – 15 octombrie în CRIȘANA
Vremea va fi în încălzire până în data de 4 octombrie când media maximelor termice va fi de 24…25 de grade, iar a minimelor va atinge 10…11 grade. În următoarele trei zile, vremea se va răcori cu aproximativ 4 grade, apoi media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 20 și 25 de grade, în timp ce a minimelor între 6 și 11 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 11 octombrie.

Citește și: Elena Mateescu anunţă ecart termic în luna octombrie: „Vremea se schimbă”

 

Prognoza meteo pentru 2 – 15 octombrie în TRANSILVANIA
Până în data de 4 octombrie vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor ajunge să atingă, în medie, 24 de grade, iar minimele din dimineața următoare vor fi de 10…11 grade. Vor urma trei zile de răcorire, în medie cu 5 grade, apoi, până la finalul intervalului de prognoză vor fi variații ale mediei temperaturilor maxime între 19 și 24 de grade, iar a minimelor între 5 și 9 grade. Ploi slabe vor fi posibile doar trecător și pe suprafețe restrânse, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo pentru 2 – 15 octombrie în MARAMUREȘ
În primele zile ale lunii octombrie vremea se va încălzi, iar cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în jurul datei de 4 octombrie, când media maximelor termice va fi de 23…24 de grade, iar a minimelor de 10…11 grade. Va urma un proces de răcorire treptată până vineri, 7 octombrie, când maximele vor atinge în medie 19…20 de grade, iar minimele 6…7 grade. Ulterior, media valorilor de temperatură maximă vor avea variații între 19 și 23 de gade, iar de temperatură minimă între 6 și 10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 5 octombrie, precum și după
data de 11 octombrie.

 

Prognoza meteo pentru 2 – 15 octombrie în MOLDOVA
Vremea se va încălzi până în data de 4 octombrie când media maximelor termice va fi de 26…27 de grade, iar a minimelor va atinge 12…13 grade. În următoarele trei zile, vremea se va răcori cu aproximativ 5 grade, apoi media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 19 și 24 de grade, în timp ce a minimelor între 7 și 11 grade. Ploi slabe vor fi posibile doar trecător și pe suprafețe restrânse.

 

Prognoza meteo pentru 2 – 15 octombrie în DOBROGEA
Variațiile de temperatură nu vor fi semnificative, în general, media maximelor termice se va situa între 21 și 25 de grade, iar a minimelor între 11 și 15 grade. Probabilitate de ploaie va fi mai ridicată după data de 12 octombrie.

 

Prognoza meteo pentru 2 – 15 octombrie în MUNTENIA
Media maximelor termice va fi în creștere până în data de 4 octombrie, când va atinge 27…28 de grade. În următoarele 3 zile va fi în scădere și se va situa între 22…24 de grade, apoi va avea variații în general între 23 și 26 de grade. Media minimelor termice va avea valori între 8 și 13 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în zilele de 5 și 6 octombrie și după data de 12 octombrie.

 

Prognoza meteo pentru 2 – 15 octombrie în OLTENIA
Maximele termice vor fi în creștere până în data de 4 octombrie, când media lor se va situa în jurul valorii de 26 de grade. În următoarele 3 zile vor scădea, iar în medie vor atinge 22…23 de grade, apoi vor avea variații în general între 21 și 25 de grade. Media minimelor termice va fi între 7 și 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 12 octombrie.

 

LA MUNTE
Media temperaturilor maxime va avea variații între 11 și 16 grade, iar a minimelor, în general, între 2 și 7 grade. Trecător va ploua, dar, în general, pe arii restrânse și slab cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jurul zilei de 5 octombrie și după data de 10 octombrie.