Cea mai rece noapte de la începutul anului, minus 22 de grade Celsius. Vezi harta temperaturilor resimţite

Cea mai rece noapte de la începutul anului a fost înregistrată marţi dimineaţa în oraşul Târgu Lăpuş, unde au fost minus 22 grade Celsius, a precizat, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă.

RomaniaTV.net
08 ian. 2019, 08:27

„La primele ore ale dimineţii, temperatura aerului era cuprinsă între minus 22 grade la Târgu Lăpuş, minus 15 grade Celsius în Baia Mare, minus 13 grade la Sighetu Marmaţiei, Ocna Şugatag, minus 12 grade la Vişeu de Sus şi Borsa. A fost cea mai rece noapte de la începutul anului in judeţul nostru. Valoarea temperaturii resimţită de corpul uman la Târgu Lăpuş a fost de minus 29 grade”, a spus Dan Bucă.

De asemenea, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a transportat noaptea trecută Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă, de pe raza municipiului Baia Mare, trei persoane fără adăpost care au avut probleme de sănătate din cauza gerului, una dintre ele fiind transportată, ulterior, la Azilul de Noapte de pe strada Grănicerilor.

Stratul de zăpadă este prezent pe arii extinse şi măsoară pana la 64 cm, la Baraj Firiza în Munţii Gutâi.

Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale au acţionat cu nouă utilaje şi au împrăştiat 19 tone sare şi 300 tone clorură de calciu pe DN 1C şi E 58.

„Gheaţa este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vişeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Lăpuş, Suciu, Cavnic şi Firiza. Poduri de gheaţă sunt pe râurile Mara şi Bârsău. Temperaturile negative au contribuit la formarea de poduri de gheaţă cu ochiuri pe râurile Iza, Mara, Cosau, Cavnic şi Nistru. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă”, a mai precizat Dan Bucă.

Purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş a mai subliniat că nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităţilor rurale şi urbane.