Cea mai SĂRACĂ PARADĂ de Ziua Naţională. Fără tancuri, o parte dintre avioane, lansatoare de rachete

Mai săracă, dar la fel de spectaculoasă, aşa caracterizează reprezentanţii Ministerului Apărării parada de anul acesta de Ziua Naţională. De la manifestare vor lipsi, din cauza banilor, tancurile, cele mai multe dintre avioane, lansatoarele de rachete şi o parte dintre soldaţi. Luni, a fost organizată o simulare a paradei, care a paralizat traficul în Capitală.

RomaniaTV.net
26 nov. 2012, 16:39
Cea mai SĂRACĂ PARADĂ de Ziua Naţională. Fără tancuri, o parte dintre avioane, lansatoare de rachete

Repetiţia de luni a dat peste cap traficul din Capitală. Defilarea a inclus două treceri cu tot dispozitivul pe sub Arcul de Triumf. Situaţia se va repeta, miercuri, când este programată repetiţia finală şi sâmbătă, când va avea loc parada.

CITEŞTE ŞI: RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE în Bucureşti, din cauza repetiţiilor pentru 1 Decembrie

Tot ce înseamnă vehicul pe şenile nu va participa la defilarea de anul acesta de Ziua Naţională. Organizatorii au luat această decizie din cauza bugetului. Şi numărul avioanelor a fost redus. Vor survola cerul Capitalei doar două MIG-uri, un avion de transport de tip Spartan şi două elicoptere. Vor fi în schimb peste 1.500 de soldaţi.

Luni, aflat în zonă pentru a participa la o şedinţă de partid, premierul Victor Ponta s-a oprit pentru câteva minute pentru a vedem parada. „Nu cred că suntem o ţară atât de săracă, încât să nu putem să ne sărbătorim Ziua Naţională. Nu putem să facem lucruri fastuoase, dar o defilare este normal să facem”, a spus Victor Ponta.

Parada va dura aproximativ 30 de minute şi va începe sâmbătă la ora 11.00.

CITEŞTE ŞI: RATB modifică traseele autobuzelor cu ocazia paradei de 1 Decembrie. Vezi traseele modificate