Cea mai scăzută temperatură a anului, la Topliţa

Cea mai scăzută temperatură din această toamnă, minus 12 grade Celsius, a fost înregistrată, marţi, în municipiul Topliţa, valori apropiate fiind consemnate şi de meteorologii din alte localităţi ale judeţului Harghita.

RomaniaTV.net
18 oct. 2011, 07:10
Cea mai scăzută temperatură a anului, la Topliţa

Meteorologul de serviciu de la Staţia Topliţa, Doru Schiller, a declarat că minima de minus 12 grade Celsius a fost înregistrată în jurul orei 7.30.

Mercurul din termometre a coborât vertiginos în cursul nopţii de luni spre marţi şi în localităţile Joseni şi Miercurea Ciuc, unde s-au înregistrat minime de minus 11 grade Celsius.

Potrivit meteorologului de la Staţia Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, temperatura atmosferică a coborât până la minus 11 grade Celsius în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 3.00, ea menţinându-se la această valoare până marţi la ora 9.00.

Cele mai ridicate temperaturi din Harghita au fost consemnate la Staţia Meteo Bucin, minus 8 grade Celsius, şi în municipiul Odorheiu Secuiesc, unde termometrele au indicat o minimă de minus 6 grade Celsius.

În majoritatea localităţilor din Harghita s-a instalat bruma la sol.

Meteorologii anunţă că vremea se menţine rece în Harghita şi în intervalul următor, cu minime cuprinse, miercuri dimineaţă, între minus 9 şi minus 3 grade Celsius, cu cer variabil, mai mult senin şi cu brumă aşternută pe arii extinse.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1988, în vreme ce maxima absolută înregistrată în octombrie a fost de 30,6 grade în 1952.