Cea mai scăzută temperatură din ţară, joi noapte: Minus 27 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

Publicat: Vineri, 27 Ianuarie 2017 09:15 // Actualizat: Vineri, 27 Ianuarie 2017 09:15 // Sursa: romaniatv.net

Mercurul termometrelor a coborât în noaptea de joi spre vineri până la minus 27 de grade Celsius, la Miercurea Ciuc, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată la nivel național.

Foto: Ora de Sibiu

Potrivit datelor de meteorologul Cristian Grecu, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, la Miercurea Ciuc au fost minus 27 de grade Clesius, la Joseni s-au înregistrat minus 26 de grade Celsius, iar la Toplița termometrele au arătat minus 23 grade, potrivit Agerpres. Acestea sunt cele mai scăzute valori înregistrate la nivel național. Este pentru a doua zi consecutiv când la Miercurea Ciuc se înregistrează cele mai coborâte temperaturi din țară.

În Harghita, valori mai ridicate s-au înregistrat la stația de munte Bucin, unde au fost minus 16 grade Celsius și la Odorheiu Secuiesc, unde s-au consemnat minus 17 grade Celsius.

Datele statistice arată că minima acestei zile, la Miercurea Ciuc, a fost în anul 2006, când mercurul termometrelor a coborât până la minus 33 de grade Celsius.

Minima absolută a lunii ianuarie, în Harghita, a fost consemnată în anul 1985, tot la Miercurea Ciuc, când s-au înregistrat minus 38,4 grade Celsius.

Prognozele arată că masa de aer rece va persista, în noaptea de vineri spre sâmbătă urmând să se înregistreze valori scăzute, după care se va încălzi treptat. Încălzirea va fi mai lentă în depresiuni, unde se va înregistra ceață și temperaturile vor fi în continuare scăzute.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H