Cea mai scumpă casă scoasă la vânzare în Cluj! Cât costă construcţia pe două nivele, cu șapte camere și o piscină

Prețurile au explodat în ultima perioadă, inclusiv la casele și apartamentele din Cluj. Românii nu se mai grăbesc să își cumpere locuințe în acest an, lucru care a dus la o criză pe piața imobiliară.

08 mart. 2023, 16:39
Cea mai scumpă casă scoasă la vânzare în Cluj! Cât costă construcţia pe două nivele, cu șapte camere și o piscină

Vânzările la case și apartamente au scăzut extrem de mult în ultimul an, iar iața imobiliară pare însă să se îndrepte încet, dar sigur, către o criză de proporții. În Constanţa, Cluj şi Timiş, numărul tranzacţiilor este mai mic cu două treimi faţă de ianuarie-februarie 2022.

Citiți și: Piața imobiliară din Cluj, devastată la început de an, după ce tranzacțiile au scăzut cu peste 50%. Cât costă acum metrul pătrat construit

Cu toate acestea, există un segment care nu e afectat. Penthouse-uri şi case de milioane de euro sunt cumpărate cu banii jos, potrivit observatornews.ro

Spre exemplu, la Cluj- Napoca a fost scoasă la vânzare o vila construită pe două nivele, cu 7 camere, 3 băi, două bucătării şi terase și oferă o priveliște superbă, dar și o panoramă asupra oraşului. În curte are piscină, loc de grătar, spaţiu de joacă şi o casă de oaspeţi.

Cât costă vila cu 7 camere, 3 băi şi piscină din Cluj

„Preţul de listare al acestei case, în momentul actual, este 1.095.000 de euro. Este un preţ promoţional. O să fie repoziţionată la 1.400.000 de euro”, spune un agent imobiliar din Cluj.

De asemenea, un alt expert în imobiliare spune că deși prețurile sunt fabuloase, există și oamenii care nu se uită la bani și cumpără fără să stea prea multe pe gânduri astfel de vile.

”Sunt interesaţi aceia care ocupă funcţii manageriale. Din zona profesioniştilor care sunt relocaţi în România de diverse companii. Şi acei investitori care au câştigat pe piaţa criptomonedelor, piaţa bursieră şi aleg să-şi investească banii în imobiliare”, spune Sorin Sucală.

Românii au cumpărat în primele două luni ale anului mai puţin de 20.000 de locuinţe. Experții spun că nici în Capitală nu se mai vinde ca altădată. Doar 6.000 de locuinţe şi-au găsit proprietari în primele două luni, adică o sută pe zi.

Există și vești bune. Specialiştii consideră că în următoarele luni, scăderea cererii va mai domoli prețurile la locuințe.

Citiți și: Guvernul a decis! Închirierea apartamentelor din blocurile cu risc seismic I este interzisă