Cea mai simplă rețetă de cartofi franțuzești la cuptor. Trebuie neapărat să o încerci

Cartofii franțuzești sunt extrem de apreciați atât de cei mici, cât și de cei mari și asta datorită gustului inedit. Rețeta este una foarte de simplă și nu necesită prea multe ingrediente.

11 feb. 2023, 10:41
Cea mai simplă rețetă de cartofi franțuzești la cuptor. Trebuie neapărat să o încerci
Cea mai simplă rețetă de cartofi franțuzești la cuptor

Cea mai simplă rețetă de cartofi franțuzești la cuptor. Nu trebuie să fii as în bucătărie ca să pregătești cartofi franțuzești la cuptor și asta pentru că rețeta este una foarte simplă pentru care nu trebuie să aloci prea mult timp.

Citește și Jamila a pierdut procesul în instanță pe rețeta de ”ecler la tavă”! Suma fabuloasă pe care este trebuie să o plătească rivalei sale

Cea mai simplă rețetă de cartofi franțuzești la cuptor

De-a lungul timpului, au apărut numeroase rețete de cartofi franțuzești, care mai de care mai apetisantă și mai inovatoare. Însă rețeta de bază conține cartofi, ouă fierte și smântână peste care este neapărat să adaugi  brânză frământată.

Pentru rețeta pe care noi ți-o propunem astăzi ai nevoie  de:

  • 1,2 kg. cartofi spălați și periați bine;
  • 4 ouă;
  • 3 linguri unt;
  • 2 linguri parmezan ras;
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat;
  • sare după gust;
  • 1 cană smântână dulce slabă (15% grăsime);
  • 100 gr. brânză frământată, cașcaval, brânză burduf (opțional);
  • 100 de grame de afumătură tăiată felioare subțiri (opțional).

Mod de preparare

Pentru început spală cartofii și pune-i la fiert într-un vas cu doi litri de apă în care presară o linguriță de sare. lasă-i să fiarbă timp de 40 de minute după care verifică-i cu o furculiță. Dacă aceasta intră ușor, atunci știi că sunt gata.

Apoi i-ai de pe foc și pune-i sub un jet de apă rece, după care curăță-i de coajă.

În timp ce cartofii fierb, pune ouăle la fiert cu puțină sare și cu apă cât sa le acopere. Lasă-le timp de 8 -9 minute, apoi scoate-le și pune-le sub jet de apa rece. După ce le-ai curățat de coajă, unge vasul în care vrei să coci cartofii cu două linguri de unt.

După care pornește cuptorul  la 180°C și lasă-l să se încingă. Între timp tu taie cartofii și ouăle în felii de 0,5 cm, după care așează-le în straturi peste care adaugă de fiecare dată brânză frământată, sare și piper.

Continuă această procedură până la terminarea ingredientelor, dar ține minte, ultimul strat trebuie neapărat să fie de cartofi.

După ce ai terminat de aranjat toate straturile, deasupra toarnă smântâna dulce și presară uniform parmezanul/brânza rasă.

Introdu tava în cuptorul preîncins la  180°C pentru 30 – 35 de minute, până când cartofii încep să se rumenească frumos pe deasupra.

După ce i-ai scos din cuptor,  lasă-i să se răcorească puțin, apoi porționează-i și servește-i, cât timp sunt calzi.

Acest preparat este ideal pentru prânz, dar mai ales pentru cină.

Citește și Rețeta miraculoasă care vă ajută să țineți răceala la distanță. Doctor Cezar: „N-am mai răcit, n-am mai avut gripă de vreo 7-8 ani!”