Jamila a pierdut procesul în instanță pe rețeta de ”ecler la tavă”! Suma fabuloasă pe care este trebuie să o plătească rivalei sale

A fost război total în instanță pe rețeta de ”ecler la tavă”. Jamila, pe numele său real, Geanina Avram Staicu și Laura Laurenţiu, două dintre cele mai renumite gospodine de pe Youtube s-au judecat din 2019 din cauza acestei rețete. Acum, celebra vloggeriță trebuie să îi achite rivalei sale o sumă fabuloasă.

07 feb. 2023, 09:42
Jamila a pierdut procesul în instanță pe rețeta de ”ecler la tavă”! Suma fabuloasă pe care este trebuie să o plătească rivalei sale

Instanța s-a pronunțat în urma cu cinci zile în cea de-a doua etapă a procesului, iar Jamila a pierdut această etapă și are de plătit o sumă fabuloasă.

În data de 2 februarie 2023, instanța s-a pronunțat, iar Jamila este nevoită să plătească suma de 25.000 de lei care reprezintă cheltuieli de judecată. Chiar dacă instanța i-a dat câștig de cauză Laurei Laurențiu, sentința Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs.

Citiți și: Cheesecake-baclava fabulos. Jamila dezvăluie reţeta super-desertului care face furori în acest sezon. VIDEO

„Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelanta la 25.000 lei cheltuieli de judecată în apel către intimată. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în sentința Curții de Apel București, conform cancan.ro

În prima fază a procesului, a fost obligată să achite alte cheltuieli de judecată în valoare de 5000 de lei, iar, atunci, Jamila a atacat sentința cu apel. Curtea de Apel București a respins apelul.

Jamila este acuzată că a furat rețeta de ”ecler la tavă” a Laurei Laurențiu

Procesul de la Tribunalul Bucureşti a fost deschis de Jamila, care a reclamat că în mai 2019, după ce a postat pe canalul său de Youtube o filmare în care prezintă o reţetă de ecler la tavă, Laura Laurențiu a raportat-o abuziv la Youtube și a susținut că difuzarea încalcă drepturile sale de autor.

Mai exact, rivala ei a reclamat că videoclipul Jamilei ar copia videoclipul său în care este prezentată reţeta pentru prăjitură ecler. În urma raportării, videoclipul Jamilei a fost şters de pe Youtube, fiind reactivat abia după 17 zile, după ce Jamila a făcut dovada că nu a încălcat drepturile de autor.

În procesul de la Tribunalul Bucureşti, Jamila a arătat că videoclipul era realizat în cadrul unei campanii publicitare, iar prin raportarea abuzivă a fost prejudiciată cu peste 2.000 de euro, beneficii pe care nu le-a putut realiza din cauza raportării abuzive a videoclipului.

De asemenea, Jamila a mai cerut daune morale de 1.000 de euro arătând că „pârâta nu a ţinut cont de influenţa pe care o are şi a incitat, prin postarea sa, publicul Facebook să o vadă pe reclamanta drept «hoaţă de reţete»”.

Pe de altă parte, Laura Laurențiu a mărturisit că rețeta de eclere la tavă îi aparține, pentru că, spre deosebire de cea clasică, ea a creat o „prăjitură cu dimensiunea de 38/28 centimetri care după coacere este acoperită, și nu umplută cu cremă și garnisită cu frișcă batută”.

Citiși și: Jamila, amenințată cu moartea: „Te nenorocesc dacă te prind! Nici mama ta nu te va mai recunoaște când termin cu tine”