Cea mai surdă cameră din România se află la Iaşi. După 3 minute provoacă halucinaţii

Similară celei aflate în laboratoarele Orfield, din Minneapolis, încăperea nu reflectă vibraţiile sonore şi este folosită pentru testarea mecanismelor din industria constructoare de maşini.

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 09:09
Cea mai surdă cameră din România se află la Iaşi. După 3 minute provoacă halucinaţii

Camera fără sunet din SUA, care deţine recordul Guinness pentru cea mai „surdă” cameră din lume, are o corespondentă şi în România, la Iaşi. Încăperea se găseşte în cadrul Facultăţii de Mecanică şi este unica din ţara noastră.

Conform cotidianului Evenimentul Zilei, suspendată pe picioare de cauciuc, serveşte la detectarea imperfecţiunilor din metale, aici fiind testate aproape toate mecanismele din industria constructoare de maşini.

Liniştea deplină este similară celei din spaţiul extraterestru„, spune profesorul universitar Dumitru Olaru. Camera a fost construită în 1982 pentru a servi testarea rulmenţilor şi este tapetată cu prisme din vată minerală pe bază de argilă, forma neregulată anulând undele. Liniştea totală poate provoca halucinaţii, senzaţii de panică, anxietate.

Nu există zgomot de fond şi psihicul uman reacţionează. Nimeni n-a încercat să stea închis singur aici, pe întuneric, mai mult de câteva minute pentru că poate deveni periculos şi nu facem experimente pe oameni„, explică şi conferenţiarul Carmen Bujoreanu.

Citeşte şi:

Camera fără sunet: nu poţi sta în ea mai mult de 45 de minute şi provocă halucinaţii