Cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus din Europa este un adolescent de 14 ani

Conform rapoartelor, un băiat de doar 14 ani, înnebunit după sport, este cea mai mică victimă ucisă de coronavirus din Europa.

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 15:54
Cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus din Europa este un adolescent de 14 ani

Vitor Godinho a murit duminică, 29 martie, după ce a fost adus la Spitalul Sao Sebastiao cu o zi în urmă, sâmbătă, și a fost testat pozitiv cu coronavirus, potrivit ziarului local Record.

Citește și: Cea mai tânără persoană moartă de coronavirus în Franţa era elevă la liceu. Julie avea doar 16 ani

Minorul, jucător de fotbal, suferea de psoriazis, o afecțiune a pielii care poate afecta sistemul imunitar. În rest, minorul era sănătos, fără condiții de sănătate subiacente. 

Decesul lui Vitor îl face cea mai tânără victimă ucisă în contextul pandemiei de coronavirus din Europa. Ulterior, o elevă de liceu din Franța, în vârstă de doar 16 ani era cea mai tânără victimă a coronavirusului în Europa.

Președintele Federației Portugheze de Fotbal, Fernando Gomes, a declarat faptul că tânărul de doar 14 ani avea un ”talent precoce”

„De această dată nu ai trecut de rival, așa cum ai făcut-o de mai multe ori. Am fost devastați, pierduți de cuvinte. Odihnește-te în pace, campionule!”, a spus echipa sa de la Centrul Cultural și de Agrement Maceda, potrivit rapoartelor.

Portugalia a raportat duminică 119 decese din cauza COVID-19. De asemenea, aproape 6.000 de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus, iar alţi 5.500 aşteaptă rezultatele testelor, arată datele Ministerului portughez al Sănătăţii.