Cea mai TARE campanie de responsabilizare: NU strângi după câine pe stradă, primeşti mizeria ACASĂ!

Sătui să curățe după proprietarii de câini, autoritățile din Brunete, un mic oraș la 1 km de Madrid, au găsit o modalitate ingenioasă de a păstra străzile curate. Ei au început să trimită mizeria de câine înapoi la proprietarii lor în cutii marcate "obiecte pierdute".

07 iun. 2013, 09:50
Cea mai TARE campanie de responsabilizare: NU strângi după câine pe stradă, primeşti mizeria ACASĂ!

Consiliul local din Brunete nu a aprobat un buget pentru campania de curățare a străzilor, dar agenția de publicitate McCann a fost dispusă să facă o campanie de responsabilizare gratuit, potrivit odditycentral. Pe parcursul unei săptămâni, mai mulţi voluntari au patrulat pe străzi urmărind proprietarii care nu curățau după animalele lor de companie. De îndată ce reperau un infractor, se apropiau și începeau o conversație despre câinele lor, în încercarea de a afla numele și rasa câinelui.

„Cu numele câinelui și rasa a fost posibil să identificăm proprietarul din baza de date pentru animalele de companie înregistrate din oraş”, a declarat un purtător de cuvânt al consiliului local. De îndată ce proprietarul pleca, voluntarii luau excrementele și le ambalau în cutii de carton marcate cu insigna primăriei și cu eticheta „obiecte pierdute”. Pachetele mirositoare erau apoi livrate prin curier la casele proprietarilor, împreună cu un un avertisment de amendă.

Campania a câștigat un premiu la Festivalul de Publicitate ibero-american, iar autoritățile au raportat o scădere de 70 la sută a mizeriei de câine găsită în stradă, după ce s-au făcut 147 de livrări expres de excremente.