Cea mai tare reţetă de CASTRAVEŢI MURAŢI în saramură. Castraveţii se păstrează fermi până după Paşte

Aceasta este cea mai tare reţetă de castraveţi muraţi în saramură. Castraveţii astfel puşi se păstrează fermi până după Paşte.

24 sept. 2019, 12:33
Cea mai tare reţetă de CASTRAVEŢI MURAŢI în saramură. Castraveţii se păstrează fermi până după Paşte

INGREDIENTE

castraveti
usturoi
foi de dafin
boabe de piper (rosu, verde, negru, alb)
boabe de mustar
sare grunjoasa
flori de marar uscate

Mod de preparare reteta Castraveti murati (in saramura)

Pentru a face acesti castraveti murati (in saramura), trebuie sa incepi prin a spala si steriliza (in cuptor este cel mai usor) borcanele alese, scrie sanovita.ro. Cantitatea de ingrediente folosita depinde de numarul si marimea borcanelor.

Citeşte şi Gogoşari umpluţi cu conopidă

Pune la fiert, intr-o oala incapatoare, saramura pe care o vei turna, dupa ce s-a racit putin, in borcane: raportul este 1 lingura de sare la 1 litru de apa (cantitatea de saramura pe care o prepari depinde si ea de numarul si marimea borcanelor).

Spala bine castravetii, curata usturoiul de coaja si apoi umple borcanele: adauga in fiecare borcan castraveti intregi, 2-5 catei de usturoi, 2-5 foi de dafin, 1-3 linguri de boabe de piper, 1-2 linguri de boabe de mustar si, la final, cate o floare de marar uscata.

Dupa ce saramura (fiarta in prealabil) s-a mai racit, toarn-o in borcane pana aproape de buza de sus, astfel incat sa acopere complet continutul.

Pune capacul si lasa borcanele de castraveti murati (in saramura) la racit complet.

Depoziteaza borcanele de castraveti murati (in saramura) intr-un loc umbrit sau in camara, iar dupa deschidere – la frigider.