Cea mai vaccinată țară din lume impune noi restricții. Cazurile Covid-19 au reînceput să crească

Seychelles se confruntă cu o nouă creștere a epidemiei de covid-19, deşi a vaccinat cu ambele doze aproape două treimi din populație. Printre cei infectați se numără inclusiv persoane care au fost integral imunizate!

06 mai 2021, 09:04
Cea mai vaccinată țară din lume impune noi restricții. Cazurile Covid-19 au reînceput să crească

Cea mai vaccinată țară din lume impune noi restricții. Măsurile, care includ măsuri de distanțare asocială și reducerea programului barurilor, sunt asemănătoare cu cele introduse la finalul lui 2020, când campania de vaccinare nici nu începuse. „În ciuda tuturor eforturilor excepționale pe care le facem, situația Covid-19 din țara noastră este critică acum”, a declarat Peggy Vidot, ministrul sănătății, conform BBC. Oficialii nu au oferit prea multe detalii care să lămurească ce anume a provocat noua creștere a epidemiei. Autoritățile au dat vina doar pe faptul că oamenii s-au relaxat și nu au mai respectat măsurile de prevenție, mai ales la sărbătorile de după Paște.

Cea mai vaccinată țară din lume impune noi restricții

Seychelles, un arhipelagul din Oceanul Indian, are o populație de doar 98.000 de locuitori și a început campania de imunizare în luna ianuarie, folosind vaccinurile chineze donate de Emiratele Arabe Unite. Între timp, autoritățile au cumpărat și alte vaccinuri. Președintele Wavel Ramkalawan promisese că țara va atinge „imunitatea de grup” în momentul în care 70% din populație va primi prima doză de vaccin.

Până pe 12 aprilie, 59% din dozele administrate în țară erau Sinopharm, în vreme ce restul erau Covishield, o versiune a serului AstraZeneca, produsă sub licență în India. Testele clinice din China și Emiratele Arabe Unite au arătat că Sinopharm, are o eficacitate de aproximativ 79%, respectiv 86%. Organizația Mondială a Sănătății este așteptată să aprobe acest vaccin și alte seruri de producție chinezească, săptămâna aceasta. În aprilie, un înalt oficial chinez a admis că eficacitatea vaccinurilor chinezești este redusă. El a revenit ulterior pentru a spune că declarația sa a fost interpretată greșit.

Prima ţară din lume care atinge imunitatea colectivă. Preşedintele a făcut anunţul

În prezent, 62% din populația eligibilă din Seychelles este vaccinată cu ambele doze. Prin comparație, Israelul a vaccinat complet 55,9% din populația eligibilă.