Prima ţară din lume care atinge imunitatea colectivă. Preşedintele a făcut anunţul

Seychelles, un arhipelag la Oceanul Indian, urmează să depăşească până la jumătatea lui martie pragul vaccinării a 70% din populaţia sa de 100.000 de locuitori, iar autorităţile speră să depăşească astfel pandemia.

03 mart. 2021, 16:33
Prima ţară din lume care atinge imunitatea colectivă. Preşedintele a făcut anunţul

Potrivit unor experţi, la vaccinarea a 70% dintr-o populaţie se atinge imunitatea colectivă. „Am lansat programul de vaccinare în ianuarie, iar acum peste 44% dintre locuitori au fost vaccinaţi cu a doua doză a vaccinul chinezesc Sinopharm. Pe de altă parte administrăm şi vaccinul AstraZeneca. În principiu, la jumătatea lui martie urmează să atingem imunitatea colectivă, iar ţara noastră va putea să se deschidă din nou turismului„, anunţă preşedintele Seychelles Wavel Ramkalawan, citat de AP.

Citeşte şi OMS le răspunde experţilor care contestă „lockdown”-ul. „Imunitatea colectivă nu e o opţiune”

În cazul atingerii acestui obiectiv, Seychelles ar urma să devină prima ţară din lume care atinge acest nivel, la care sunt imunizate prea multe persoane pentru ca epidemia să se mai poară răspândi.

Potrivit ultimelor date, Seychelles au înregistrat 2.600 de contaminări cu noul coronavirus şi 11 morţi din cauza Covid-19.

Citeşte şi Experţi OMS: Imunitatea dată de infectarea cu COVID poate dura până la şapte luni

Seychelles este o țară insulară formată din 115 insule din Oceanul Indian, la 1,600 km est de Africa, în nordul insulei Madagascar. Alte regiuni și țări vecine sunt: Zanzibar la vest, Maurițius și Réunion la sud, Comore și Mayotte în sud-vest, iar Maldive la nord-est. Seychelles are cea mai mică populație dintre toate statele Africii.