Cea mai valoroasă judoka a României va concura pentru Azerbaidjan. Motivul ŞOCANT pentru care a luat DECIZIA

Larisa Florian, 23 de ani, cea mai valoroasă judoka din țară, a decis să lase România şi să concureze pentru Azerbaidjan.

01 mart. 2019, 16:24
Cea mai valoroasă judoka a României va concura pentru Azerbaidjan. Motivul ŞOCANT pentru care a luat DECIZIA

Larisa Florian optase inițial pentru Emiratele Arabe Unite, dar, cum această variantă nu s-a concretizat, aceasta s-a reorientat către Azerbaidjan, o țară cu tradiție în judo. Conform informațiilor GSP.ro, tensiunile ieșite la suprafață în ultima perioadă la loturile de judo au cântărit decisiv în hotărârea Larisei Florian. Sportiva a fost vizibil nemulțumită de atmosfera de la lot și scandalurile în care au fost implicați antrenorii Florin Bercean, Gianina Andreica și Ana Maria Mititelu, cei care ar fi abuzat fizic și psihic mai mulți sportivi în anii precedenți.

Şoc în judo! Antrenorul lotului masculin, suspendat înainte de CM. Alina Dumitru şi-a dat demisia!

Deși nu a concurat în nicio competiție timp de un an de zile, Larisa Florian era cel mai bine clasată judokă a României în clasamentele internaționale. Ea a refuzat să meargă la lot din cauza problemelor existente și, drept consecință, federația nu i-a dat aviz pentru participarea la competițiile internaționale.

Larisa Florian este una dintre cele mai bune judoka ale lumii la categoria 52 kg și are șanse mari să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Larisa Florian se încadrează la aceeași categorie de vârstă cu Andreea Chițu, astfel că la Tokyo putem asista la o confruntare-șoc între cele două românce!