Cea mai vârstnică persoană din lume şi-a serbat cea de-a 117 zi de naştere

Cea mai vârstnică persoană din lume, japoneza Kane Tanaka, a împlinit 117 ani şi şi-a sărbătorit duminică ziua de naştere într-un centru pentru persoane vârstnice din Fukuoka, în sudul Japoniei, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
05 ian. 2020, 15:31
Cea mai vârstnică persoană din lume şi-a serbat cea de-a 117 zi de naştere

Tanaka a fost sărbătorită de membrii personalului şi de prietenii ei de la cămin, potrivit imaginilor transmise de televiziunea locală TVQ Kyushu Broadcasting.

Tanaka, a cărei zi de naştere a fost pe 2 ianuarie, a gustat din tortul pregătit pentru petrecere. „Gustos. Mai vreau”, a spus ea cu zâmbetul pe buze, scrie Agerpres.

Guinness World Records a recunoscut-o anul trecut pe Kane Tanaka ca fiind cea mai vârstnică persoană din lume şi cea mai vârstnică femeie din lume. Omologarea oficială a recordului de către Guinness World Records a avut loc pe 9 martie, în oraşul Fukuoka.

Tanaka s-a născut prematur în 1903 şi s-a căsătorit cu Hideo Tanaka în 1922, potrivit Guinness World Records. Cuplul a avut patru copii şi a adoptat un al cincilea.

Vârsta record a lui Tanaka este simbolică pentru îmbătrânirea rapidă a populaţiei Japoniei care, alături de scăderea natalităţii, provoacă îngrijorări cu privire la deficitul de forţă de muncă şi perspectivele creşterii economice, notează Reuters.

Numărul bebeluşilor născuţi în Japonia a scăzut cu aproximativ 5,9% anul trecut, ajungând la mai puţin de 900.000, pentru prima dată de când guvernul japonez a început să compileze date în 1899, potrivit Ministerului nipon al Bunăstării