Cea mai virală iluzie optică: „Andra și-a pierdut rujul!” Doar cinci din 100 de oameni îl găsesc

Pentru a rezolva testul, trebuie să îți dai seama unde se ascunde rujul Andrei în această iluzie optică.

06 dec. 2022, 16:02
Cea mai virală iluzie optică: „Andra și-a pierdut rujul!” Doar cinci din 100 de oameni îl găsesc
Această iluzie optică îți testează atenția la detalii

Iată o iluzie optică care îți va da bătăi de cap. În imaginea de mai sus trebuie să găsești rujul pe care Andra l-a pierdut. Numai cinci din 100 de persoane au reușit până acum să-l găsească.

O iluzie optică depinde foarte mult de perceperea vizuală a unor imagini care, de cele mai multe ori,, sunt înșelătoare și induc în eroare. Cercetătorii spun că există iluzii fiziologice care apar în mod natural, dar și iluzii cognitive care pot fi probate prin trucurile vizuale. Astfel, poți afla modul în care funcționează sistemul de percepție umană.

Citește și: Testul IQ care a înnebunit internetul. Cum poți afla dacă ai o minte sclipitoare? Creează patru triunghiuri printr-o singură mutare a unui băț de chibrit – FOTO

Care este răspunsul la această iluzie optică

Dacă și tu ai găsit rujul Andrei, care se află după cutia de cereale de pe blatul din bucătărie, înseamnă că dispui de o atenție sporită.

Citește și: Test de inteligență. Găsește greșeala din jocul de fotbal din imagine. Microbiștii adevărați vor rezolva misterul în mai puțin de cinci secunde

Potrivit studiilor, cu cât îți exersezi creierul mai des cu puzzle-uri dificile, cu atât ai tendința de a fi mai inteligent. Iluziile optice oferă mereu o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul. Iluzia de mai sus testează atenția la detalii, perspicacitatea, gândirea rapidă și viteza de reacție, relatează CANCAN.