Ceai şi supă caldă pentru oamenii străzii. Meteorologii anunţă trei zile cu ger năprasnic

Meteorologii anunţă că, după căderile masive de zăpadă, vin trei zile cu ger năprasnic. Echipe mobile vor distribui luni, de la ora 19,00, în Capitală, ceai și supă caldă persoanelor fără adăpost, anunță PMB.

18 ian. 2016, 10:45
Ceai şi supă caldă pentru oamenii străzii. Meteorologii anunţă trei zile cu ger năprasnic

Una dintre echipele mobile va distribui ceai și supă caldă în zona Gara de Nord, iar celelalte două se vor deplasa pe raza Capitalei. În prezent sunt 396 de persoane fără adăpost în cele două centre ale Municipalității — cel din Berceni și Complexul integrat de servicii sociale Theodor Pallady.

În intervalul 18 ianuarie, ora 23.00 – 21 ianuarie 2016, ora 10.00, se vor înregistra temperaturi extrem de coborâte. Gerul se va manifesta cu precădere noaptea şi dimineaţa, dar pe timpul zilelor vântul va înregistra intensificări care vor face ca temperaturile resimţite să fie mult mai mici.

În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor. În sudul, estul şi centrul ţării vor fi temperaturi maxime preponderent negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger, cu minime de -15….-10 grade, iar izolat în Muntenia, Oltenia şi sud-estul Transilvaniei se vor înregistra valori termice în jurul a -20 grade.

În noaptea de luni spre marţi (18/19 ianuarie) şi în prima parte a zilei de marţi (19 ianuarie), în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, temporar, vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 45…50 km/h, izolat peste 60 km/h în zona litorală, spulberând zăpada depusă în zilele precedente.

Vremea se va menţine deosebit de rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa pînă în jurul datei de 26 ianuarie.

Până luni la oa 18.00 este în vigoare o avertizare cod galben de ninsori pentru mai multe judeţe. În 16 judeţe şi în Bucureşti şcolile au fost închise din cauza vremii.


loading...