Ceaiul care menține sănătatea creierului. Prof. Vlad Ciurea: „Este dovedit științific”

Ceaiul care menține sănătatea creierului. Profesor universitar, cât și unul dintre cei mai cunoscuți neurochirurgi din România, Vlad Ciurea vorbește despre un anumit ceai, cu efecte surprinzător de benefice pentru organism. Potrivit acestuia, creierul nostru poate avea parte de o mulțime de beneficii dacă îl integrăm în dietă.

22 iun. 2023, 11:22
Ceaiul care menține sănătatea creierului. Prof. Vlad Ciurea: „Este dovedit științific”
Ceaiul care menține sănătatea creierului

Ceaiul care menține sănătatea creierului. Vlad Ciurea a spus că există un sortiment de ceai extrem de benefic pentru creier. Mai precis, este vorba despre banalul ceai verde. Însă, cel mai important lichid este apa, care trebuie să fie nelipsită din obiceiul nostru.

Citește și: Schimbările miraculoase care au loc în corp atunci când rosteşti rugăciunea Tatăl Nostru. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Serotonina este dovada prezenţei lui Dumnezeu în corp”

Ceaiul care menține sănătatea creierului

Ceaiul verde vine cu o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar diferitele sortimente ne pot scăpa de probleme, sau, cel puțin, ne pot ajuta organismul să își regleze mai eficient funcțiile.

Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă.  El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier.  Și apa este 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă încontinuu.

Este dovedit științific că ceaiul verde menține sănătatea creierului. Altceva! Se simte foarte bine. Cafeaua face foarte bine. Nu în exces, că e vorba de inimă.  (…) Dar cafeaua depinde de persoane. Voltairea bea 40 de cafele zi. Sigur, erau poate mai mititele„, a precizat prof. univ. dr. Vlad Ciurea.

În schimb, prăjelile nu fac bine creierului. Profesorul trage atenţia că, asemeni oricărui muşchi, şi creierul se poate atrofia, dacă nu este pus la treabă. „Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău„, a mai explicat medicul Vlad Ciurea.