Ceaiul de pătrunjel, o minune pentru cei ce vor să scape de surplusul de grăsime. Băutura care te ajută să dai jos cinci kilograme în doar trei zile

Pătrunjelul este una dintre cele mai folosite verdețuri, mai ales pentru că dă un gust delicios mâncărurilor, dar are și calități importante care îl fac un adjuvant extraordinar în curele de slăbire. Iată cum se prepară cel mai bun ceai de pătrunjel, care te ajută să slăbești kilograme multe în doar câteva zile.

25 feb. 2024, 06:30
Ceaiul de pătrunjel, o minune pentru cei ce vor să scape de surplusul de grăsime. Băutura care te ajută să dai jos cinci kilograme în doar trei zile

Pătrunjelul este una dintre cele mai folosite verdețuri, mai ales pentru că dă un gust delicios mâncărurilor, dar are și calități importante care îl fac un adjuvant extraordinar în curele de slăbire.

Citește și Au apărut primele verdețuri din acest sezon, însă prețurile au crescut considerabil. La ce să se aștepte românii care cumpără din piață

În cazul în care nu știai, ceaiul de pătrunjel elimină apa în exces din organism și reglează nivelul de zahăr.

Beneficiile lui nu se opresc numai aici, mai ales că este plin de anatioxidanți, vitaminele A, C, B și K. Prin urmare, o infuzie din această plantă poate face minuni cu kilogramele în plus!

Pătrunjelul este una dintre ierburile cel mai des folosite în bucătăria românească.

Acest lucru se datorează aromei de proaspăt a acestuia, dar și faptului că este o plantă care crește repede și ușor în orice grădină.

Calitățile lui nu se opresc numai aici, pentru că pătrunjel abundă în substanțe nutritive și devine un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, mai ales dacă îl servești sub formă de ceai.

Cum se prepară băutura minune

Pentru a prepara ceai de pătrunjel din frunze proaspete, pune o mână de frunze de pătrunjel spălate, tocate, într-o cană cu apă fierbinte și lasă la infuzat pentru cel puțin 20 de minute, apoi strecoară ceaiul.

Adaugă-i și puțină zeamă de lămâie și miere, dacă gustul lui amar nu îți permite să îl bei.

Dacă vrei să ai pentru mai multe zile această băutură, poți face o cantitate mai mare o dată, pentru că ceaiul de pătrunjel poate fi păstrat la frigider chiar și 3 zile!

La 1 litru de apă fierbinte poți folosi 5 linguri de frunze tocate de pătrunjel.

Totuși, atenție, ceaiul de pătrunjel consumat în exces poate să provoace tulburări digestive sau hiperexcitație.

De aceea, pentru a asigura un aport corect de ceai de pătrunjel care să ajute în pierderea kilogramelor în plus dar și pentru a susține sănătatea organismului trebuie să respectăm aceste cantități:

  • Adulți – 200 ml de ceai de pătrunjel pe zi
  • Copii – 60 ml de ceai de pătrunjel pe zi

Recomandarea, pentru a ajuta în dietele de slăbire, este să bei 100 ml de ceai de pătrunjel dimineața pe stomacul gol, și 100 ml de ceai de pătrunjel seara, înainte de cină, iar cina să fie servită cu cel puțin 3 ore înainte de culcare.

De asemenea, trebuie să reții că ceaiul în sine nu te va ajuta să slăbești dacă nu ai grijă și la ce mănânci, desigur.

Citește și Top 12 cele mai sănătoase verdeţuri pe care să le ai întotdeauna în casă

Deci, ai grijă la alimentație și la activitățile fizice, ca ceaiul de pătrunjel să dea roade cum trebuie.

Prin urmare, ceaiul de pătrunjel te ajută să menții un organism sănătos, o imunitatea puternică dacă îl bei regulat, iar în curele de slăbire va spori efectele acestora, potrivit Catena.ro.