Ceaiul de rozmarin, beneficii uluitoare asupra sănătății. Pentru cine e contraindicat

Rozmarinul este unul dintre cele mai cunoscute condimente pentru aroma pe care o dă preparatelor, dar are proprietăți care îl transformă într-un remediu naturist puternic.

23 aug. 2022, 11:31
Ceaiul de rozmarin, beneficii uluitoare asupra sănătății. Pentru cine e contraindicat

Pe lângă aroma puternică pe care rozmarinul o dă fripturilor și preparatelor la cuptor, rozmarinul poate fi consumat sub formă de ceai și are efecte benefice asupra sănătății.

Rozmarinul poate deveni tratament naturist și un aliat în menținerea sănătății orgasnismului. Ceaiul de rozmarin aduce beneficii la nivelul întregului corp atunci când este consumat cu măsură.

Ce se întâmplă dacă bei ceai de rozmarin

Frunzele uscate, pe care le folosești și pe post de condiment, se lasă în apă fierbinte într-un vas acoperit, timp de 10 minute, apoi se strecoară ceaiul și se adaugă în cană 2-3 picături de zeamă de lămâie.

În principal, ceaiul de rozmarin este bun pentru memorie și este indicat deoarece stimulează sistemul nervos. Este cel mai bun remediu de acest fel pentru memorie, dar are și rolul de a îmbunătăți circulația la nivelul creierului, atenția și viteza de reacție, previne apariția bolilor nervoase și încetinește dezvoltarea bolilor degenerative.

Este indicat pentru sănătatea hepatică și a rinichilor, rozmarinul contribuind la eliminarea toxinelor și la curățarea acestor organe. Totodată, susține funcția vezicii billiare și regenerarea ficatului și poate preveni apariția pietrelor la rinichi.

Infuzia de rozmarin poate ajuta și la reglarea tensiunii arteriale, scade colesterolul și stimulează circulația eficientă a sângelui, fiind de ajutor dacă suferiți de circulație periferică îngreunată, ai mâinile sau picioarele reci sau ai varice.

Ceaiul de rozmarin protejează țesuturile de toxine, formează o barieră de antioxidanți, vitamine și minerale. Astfel, elasticitatea pielii se păstrează și îți oferă un tonus mai bun.

Digestia este stimulată de consumul de ceai de rozmarin, crampele abdoiminale sunt reduse, combate flatuența și sporește absorbția nutrienților la nivel intenstinal.

Totodată, ingredientele din ceaiul de rozmarin inhibă activitatea enzimei care generează lipide, senzația de sațietate se instalează mai repede, rozmarinul fiind indicat în diete pentru slăbit.

Acidul din acest ceai are efecte antioxidante, dar și un efect antidepresiv, astfel ține sub control stresul și sporește gradul de toleranță.

Riscurile consumului de rozmarin în cantități mari

Dacă este consumat în cantități prea mari, rozmarinul poate provoca reacții adverse. Este sigur doar în doze mici, dar în cantități prea mari poate provoca: spasme, comă, vărsături și edem pulmonar.

Este contraindicat femeilor însărcinate. Le poate afecta grav sarcina.

Citește și: Dr. Monica Pop susține legalizarea canabisului:”E legalizată morfina și nu legalizează canabisul? E o prostie incomensurabilă”

Citește și: Maurice Munteanu, transformare uluitoare. La ce aliment a renunţat după ce a slăbit 23 de kilograme