Ceaiul e bun împotriva inflaţiei şi în Rusia. Inspirat de îndemnul către români al lui Mugur Isărescu, Vladimir Putin le spune ruşilor: „Beţi ceai Ivan în loc de Coca-Cola”

Vladimir Putin le recomandă rușilor să înlocuiască Coca-Cola, ieşită de pe piaţa rusă, cu ceaiul Ivan, de producție autohtonă.

20 iul. 2022, 22:01
Ceaiul e bun împotriva inflaţiei şi în Rusia. Inspirat de îndemnul către români al lui Mugur Isărescu, Vladimir Putin le spune ruşilor: „Beţi ceai Ivan în loc de Coca-Cola”

O alternativă excelentă la Coca Cola este o băutura tradițională rusească – ceaiul Ivan, a declarat de președintele rus Vladimir Putin în timpul discursului său susţinut la forumul „Idei puternice pentru un nou viitor”.

Alexander Hlinov, președintele Uniunii Producătorilor de Ceai din Rusia, a propus dezvoltarea producției de ceai, liderul de la Kremlin susținând inițiativa. „Într-adevăr, este cu siguranță mai sănător decât Coca-Cola, băutură în care sunt doar chimicale„, a spus Putin, citat de svoboda.org.

Citeşte şi Putin vorbeşte de noua ordine mondială. „Elitele occidentale au intrat în panică. Oricât s-ar strădui, se apropie o nouă etapă în istoria lumii”

Liderul de la Kremlin a promis că va da instrucțiuni ministrului agriculturii, Dmitri Patruşev, cu privire la dezvoltarea producției de ceai de salcie. În plus, Putin a întrebat despre producția de ceai Ivan şi i s-a răspuns că această planta din care se face acest ceai se găsește în nordul țării. „Ai arătat cu mâna ca și cum ar fi fost aici în jurul acestei clădiri. Voiam să culeg”, a glumit Putin.

Coca-Cola a anunțat pe 8 martie că se retrage de pe piața rusească în semn de protest față de războiul din Ucraina, fiind una dintre primele mari companii occidentale care au luat o asemenea decizie. Băutura americană a fost înlocuită ulterior de imitații locale precum „Komi-Cola” sau „CoolCola”, la fel ca în cazul altor băuturi retrase din Rusia.

Citeşte şi Noi imagini controversate cu Vladimir Putin. Preşedintele nu s-a mai putut opri din tuşit, ce motive a invocat VIDEO