Ceaiul-minune care linişteşte sistemul nervos! Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru le recomandă consumul acestei licori celor care muncesc foarte mult

Stilul de viață agitat pe care fiecare dintre noi îl experimentează poate avea repercusiuni nedorite asupra funcționării sistemului nervos. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru dezvăluie rețeta unui ceai-minune care are efecte calmante, fiind recomandat celor care lucrează intens, mai cu seamă în fața calculatorului.

22 mai 2023, 13:56
Ceaiul-minune care linişteşte sistemul nervos! Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru le recomandă consumul acestei licori celor care muncesc foarte mult

Lidia Fecioru a dezvăluit rețeta ceaiului-minune care, consumat regulat, are efecte calmante asupra sistemului nervos. Acesta se prepară din două plante bine-cunoscute: roiniță, sunătoare și valeriană.

Lidia Fecioru dezvăluie rețeta ceaiului care calmează nervii

Pentru că suntem sunt într-o perioadă când se stă foarte mult la calculator, se lucrează intens, există un ceai foarte bun care ne-ar ajuta să ne odihnim și care e foarte liniștitor pentru sistemul nostru nervos. Se pune câte o lingură de plante, una de sunătoare, una de melisă (roiniţă – n.r.) și una de valeriană. Putem pune câte 10 linguri din fiecare şi amestecăm într-un săculeţ sau într-un borcan.

Punem câte o lingură de plante la un pahar de apă fierbinte.  Îl acoperim 10 minute, după care îl strecurăm și bem jumătate de pahar, să spunem pe la ora 19:00 și înainte de a mânca ceva, apoi, cealaltă jumătate când ne ducem la somn și ne ajută foarte mult. Se face această cură timp de două săptămâni, după care o lună de zile se face pauză și după aceea se bea din nou două săptămâni. În plus, are un gust foarte bun, este parfumat și sănătos„, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Băutura care te scapă de insomnie și stimulează imunitatea

Și pentru că mulți dintre cei care muncesc mult se confruntă și cu insomnii, bioenergoterapeutul recomandă o băutură pe bază de morcov care combate insomnia, în plus, crește imunitatea.

Citeste si Ceaiul magic care previne îmbătrânirea prematură şi întăreşte imunitatea. Reţeta-minune dezvăluită de Lidia Fecioru

Există plante la care frunza conține mai multe vitamine și oligoelemente și tot felul de antioxidanți. Tocmai frunzele, și nu rădăcina, care de fapt se mănâncă. Ce sfat aș da: este un ceai pe care îl putem bea fără probleme. Îl pot bea și copiii, și gravidele pentru că are foarte multe oligoelemente și antioxidanți.

Frunza de morcov e excepțională pentru cei care suferă de insomnii, are foarte mult seleniu, ceea ce înseamnă că mărește imunitatea, scăzând riscul aparițiilor bolilor oncologice. Se poate bea de două-trei ori pe zi sau se poate bea numai seara, înainte de culcare. 

Din frunzele de morcov se face ceai normal. Dar uscăm frunzele când sunt verzi, nu le luăm pe cele uscate de pe câmp. Le rupem când sunt verzi, le uscăm și le mărunțim, apoi le păstrăm într-un borcan de sticlă și facem ceai din frunze de morcov. E foarte bun. În plus, putem adăuga miere după gust. 

Mai mult, e foarte important, că se poate da inclusiv copiilor. Ceaiul de morcov tratează foarte bine tot ce înseamnă la copii probleme gastrointestinale, mai ales la sugari, când au probleme cu burtica, cu gazele”, a mai spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3.

Citeste si De ce să bem ceai de usturoi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Lidia Fecioru dezvăluie efectele magice ale băuturii