Ceaiul pe care orice om ar trebui să-l bea în mod regulat. Dr Vlad Ciurea: „Este dovedit că face minuni pentru creier”

Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea a făcut o serie de recomandări pentru sănătatea creierului. Medicul a vorbit despre un ceai care face adevărate minuni, dar şi despre impactul consumului de cafea şi de ciocolată asupra acestui organ.

15 iun. 2022, 18:30
Ceaiul pe care orice om ar trebui să-l bea în mod regulat. Dr Vlad Ciurea: „Este dovedit că face minuni pentru creier”

Dr Vlad Ciurea a recomandat consumul regulat de ceai verde şi a atras atenţia asupra consumului de cafea şi de ciocolată, alimente sănătoase pentru creier, dar care, consumate în exces, sunt nocive pentru alte organe.

Prof Vlad Ciurea dezvăluie care este ceaiul care ar trebui băut în mod regulat. Este un adevărat miracol pentru creier

S-a dovedit că ceaiul verde este minunat pentru creier! Se simte foarte bine! Cafeaua face bine, dar nu în exces, pentru că e vorba despre inimă”, a spus Vlad Ciurea în cadrul podcastului Altceva, moderat de Adrian Artene.

Dintre dulciurile pe care reputuatul medic le recomandă amintim ciocolata amăruie.

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao„, a explicat specialistul.

Citeste si Cele mai nocive alimente pentru creier. Sfaturile neurochirurgului Vlad Ciurea

Dulciuri recomandate pentru sănătatea creierului

Dr Vlad Ciurea a vorbit în mai multe rânduri despre faptul că acestui important organ „îi plac” dulciurile, cu condiţia să fie dintre cele naturale.

Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a scris Vlad Ciurea pe contul de Facebook.

Singurul lucru pe care-l putem face ca să scăpăm instantaneu de stres

Reputatul profesor are şi un sfat pentru a traversa mai uşor perioadele stresante, care ne secătuiesc de energie. Un lucru banal poate face diferenţa!

Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva. În orice situaţie critică, încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi ceva care poate vă produce râsul. Râsul este un alt mister al creierului care ne umple de plăcere, de bunăvoință, de deschidere. Nu poţi să râzi şi să fii un om rău„, a explicat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, la Antena 3.

Citeste si Profesorul Vlad Ciurea avertizează asupra pericolului atrofierii creierului: „Noi am uitat să mai gândim, să mai memorăm, am devenit dependenţi de Google”