Ceaiul pe care trebuie să îl bei în fiecare dimineață dacă ai probleme cu tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este o afecțiune care poate avea efecte pe termen lung asupra sănătății. Schimbările în alimentație pot ajuta la controlul tensiunii.

01 mart. 2023, 12:42
Ceaiul pe care trebuie să îl bei în fiecare dimineață dacă ai probleme cu tensiunea arterială
Ceaiul care scade tensiune arterială

Ceaiul Ruby rooibos scade tensiunea arterială dacă este băut dimineața. Băutura are o aciditate caracteristică și este făcut din flori de hibiscus. Journal of Advanced Pharmaceutical Technology & Research raportează un studiu care investighează efectul antihipertensiv al acestui ceai în stadiul 1 de hipertensiune arterială.

Citește și: Lidia Fecioru dezvăluie leacul pentru cei care se confruntă cu hipertensiune arterială. Cum se prepară ceaiul care face minuni

Hipertensiunea în stadiul 1 mai este numită și prehipertensiune și este o măsură a tensiunii arterilale care indică faptul că e posibil ca o persoană să dezvolte hipertersiune arterială pe viitor.

Participanții la studiu care aveau acest tip de hipertensiune au consumat zilnic, în fiecare dimineață, timp de o lună, două căni standard de hibiscus. S-a observat o scădere semnificativă a tensiunii arteriale sistolice și diastolice în acest grup de persoane.

Citește și: Cum să slăbeşti fără să te înfometezi? Dieta te ajută şi să scapi de pietre la rinichi

Cercetătorii au descoperit că consumul de ceai de hibiscus poate fi un mijloc eficient pentru a controla tesniunea arterială în prima etapă a hipertensiunii, alături de modificări ale stilului de viață și ale regimului alimentar, potrivit exquis.ro.