CEAIUL VERDE are beneficii uluitoare asupra sănătăţii tale. Află care sunt

Ceaiul verde îţi poate stimula rapid starea de sănătate în câteva moduri neaşteptate. Întâi de toate, trebuie să ştii că el vine recomandat de departe, cu mii de ani în urmă, când chinezii îl consumau cu regularitate datorită efectelor sale benefice dovedite.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 20:37
CEAIUL VERDE are beneficii uluitoare asupra sănătăţii tale. Află care sunt

Proprietăţile benefice ale ceaiului verde au fost dovedite ştiinţific în zilele noastre şi asistăm la o repunere în drepturi a acestei plante miracol, aşa cum merită orice cadou pe care natura ni-l oferă cu generozitate pentru sănătatea şi starea noastră de bine.

Iată lista beneficiilor asupra sănătăţii pe care le are ceaiul verde:

1. Scade greutatea corporală. Când bei ceai verde, te simţi sătul şi deci nu mai ai poftă de mâncare. Ceaiul verde contribuie activ la arderea caloriilor, conform studiilor efectuate periodic de Clinica de nutriţie americană.

2. Are proprietăţi anti-îmbătrânire. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, in vitaminele E si C. Antioxidantii distrug radicalii liberi care deterioreaza membrana celulara. Iar celulele cu membrana deteriorata duc la boli precum cancerul, diabetul si atacul de inima. Un studiu realizat de Universitatea din Cleveland arata ca ceaiul verde consumat regulat ajuta la eliminarea durerilor din artrita reumatoida.

3. Vindecă astmul. Ceaiul verde contine o substanta numita teofilina care relaxeaza muschiul, deci ajuta muschii care sustin tubul bronhic sa se relaxeze; astfel se reduce abilitatea astmul de a restrictiona respiratia normala.

4. Scade tensiunea arterială. Daca ai tensiunea crescuta, poti sa fii mai vulnerabil si predispus unei comotii cerebrale sau unui infarct. Ceaiul verde previne formarea cheagurilor de sange care duc la aceste maladii.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro