Ceaiurile care îţi întăresc imunitatea. Câte căni trebuie băute în weekend ca să scapi de boli

Dincolo de pandemia care nu se lasă înfrântă, iarna ne amenință și cu viroze, răceli sau gripe de sezon. Le putem evita, dacă luăm măsuri sănătoase. Întărirea imunităţii este cel mai important lucru de care trebuie să ţinem seamă pentru evitarea bolilor de sezon.

11 feb. 2022, 21:10
Ceaiurile care îţi întăresc imunitatea. Câte căni trebuie băute în weekend ca să scapi de boli

Ceaiurile pentru imunitate sunt extrem de importante mai ales în această perioadă. Ceaiuri calde ne sunt de ajutor în acest sezon când nu trebuie să facem față doar stresului cotidian, stresului generat de varianta omnicron a virusului Sars-Cov-2, valului de viroze, gripei etc. De asemenea, în țările din nordul Europei, să ai un termos cu ceai la tine când pleci din casă este firesc. Așa reușeste nordicii să facă față frigului, să petreacă ore în natură sau atunci când au drumuri prin oraș și să facă economie la bani. Am selectat câteva ceaiuri bune pentru stimularea imunității.

Îndreptați-vă atenția în supermarketuri sau magazine naturiste și către ceaiurile asiatice. Sunt cunoscute virtuțile ceaiurilor negru, verde și alb atunci când vine vorba despre stimularea imunității.

Ceaiurile care te scapă de grăsimea de pe burtă: „Sunt foarte bune stimulente digestive”

Ceaiul verde, ceaiul negru și ceaiul alb hidratează. De asemenea, stimulează imunitatea. Ceaiurile calde ne ajută să ne adaptăm la schimbările de temperatură. Tot pentru stimularea imunității, medicii recomandă și ceai de ghimbir. Ideal să faceți ceai cu ghimbir bio proaspăt. Nu uitați nici de tizană de soc. Senzația de căldură dată de ceai protejează organismul de răceală, așa că beți un ceai cald ori de câte ori simțiți că vă ia frigul.

Băutura minune eficientă pentru tratarea și prevenirea arterelor înfundate. E făcută din trei ingrediente pe care orice gospodină le are în casă
Ceaiurile de fructele de pădure, echinacea – bune pentru stimularea imunității
Este binecunoscut faptul că infuzia  de echinacea are efect imunostimulator și are chiar rol de antibiotic natural. O cură cu ceai de echinacea este binevenită în sezonul rece. O altă categorie de infuzii calde indicate în sezonul rece sunt cele din fructe de pădure:  afine, coacăze, cătina, măceșe. Aceste fructe în stare naturală conțin vitamina C și bioflavonoide.  Atunci când ați contactat deja un virus și v-ați ales cu răceală, gripă și aveți căile respiratorii nazale înfundate, orientați-vă și către ceaiuri decongestionante. Printre acestea, cele cu succes sunt: mușețel, salvie, mentă, cimbru, muguri de pin, busuioc.

Consumul excesiv de ceai verde poate avea riscuri majore. Care este cantitatea optimă de ceai pe care trebuie să o consumi zilnic ca să beneficiezi la maximum de proprietăţile acestei licori