Ceapa, un aliat atunci când vine vorba de sănătate. Ce boli tratează

Ceapa de bucătărie sau ceapa de grădină este o plantă bianuală din genul Allium, fiind şi cea mai întrebuinţată legumă din lume.

RomaniaTV.net
16 aug. 2016, 11:31
Ceapa, un aliat atunci când vine vorba de sănătate. Ce boli tratează

In bucatarie este folosita ca si condiment. In medicina, impreuna cu usturoiul, ajuta la restabilirea si normalizarea circulatiei sanguine. Are o actiune antimicrobiana, regleaza metabolismul si mai ales a lipidele, stimulează sistemulu imunitar, ajută la combaterea răcelii.

Aliment apreciat în antichitate pentru virtutile sale terapeutice, tonice si antiinfecțioase, ceapa este un factor de sanatate si de longevitate.

Dar stiai ca fiecare parte a acestei legume are propriile sale proprietati terapeutice?

– Primul strat – abunda in antioxidanti, substante cu efect antibacterian si fitonutrienti benefici.

Citeşte şi  Dieta cu ceapă: Slăbeşti 6 kg în 5 zile

– Stratul al doilea – reprezinta o sursa importanta de vitamina C si B, cupru, mangan, fosfor, potasiu si fibre alimentare.

– Stratul al treilea – contine compusii sulfurici care declanseaza reflexul lacrimal, dar care sunt si foarte eficienti in prevenirea bolii Parkinson si a bolilor cardiovasculare, a cancerului si a tulburarilor glicemice.

Iata principalele 3 proprietati medicinale ale cepei:

1. Combate inflamatia

Inflamatia cronica este fundatia multor boli si afectiuni din ziua de astazi. Printre cauzele acestei forme de inflamatie se numara mai ales: zaharul, faina rafinata, indulcitorii artificiali, alimentele procesate, grasimile trans, consumul redus de legume proaspete, produsele de igiena personala cu ingrediente toxice, poluarea din aer samd. 

Citeşte mai mult pe Lyla.ro