Cearta cu „pliciul”. Prigoană vs intelectualii din PDL

Desemnarea lui Silviu Prigoană drept candidat al PDL pentru Primăria Capitalei a generat tensiuni în interiorul partidului. Gruparea "intelectualilor", Teodor Baconschi, Cristian Preda şi Toader Paleologu, s-a pronunţat împotriva nominalizării lui Prigoană, ceea ce l-a făcut pe acesta din urmă să spună că va candida din partea PDL doar dacă cei trei vor fi excluşi din partid.

RomaniaTV.net
24 mart. 2012, 20:09
Cearta cu „pliciul”. Prigoană vs intelectualii din PDL

E foarte amuzant: Prigoană vrea acum să fim daţi afară din partid. Pentru ce? Pentru crimă de lez-Prigoană? S-o fi născut jignit, pentru că eu nici nu i-am menţionat numele în interviul de la RFI care înteleg că l-a enervat. E drept, am evocat faimosul plici, dar nu văd de ce s-a supărat. Credeam că e un element de brand personal de care este mândru. Pliciul denotă bărbăţie, autoritate, pasiune”, a comentat ironic Toader Paleologu, pe pagina de Facebook.

Scandalul cu privire la candidatura lui Prigoană a fost declanşat de o declaraţie a prim-vicepresedintelui democrat-liberal, Teodor Baconschi, care spunea, într-un interviu la RFI, că Prigoană ar fi o „copie palidă a actualului primar”, Sorin Oprescu.

„Eu zic ca de aici trebuie sa pornim, nu de la persoane si cine sta mai bine, cine are notorietate mai mare, cine a batut pe cine cu pliciul sau cine s-a pozat in CanCan pe prima pagina si atunci are notorietate! Nu. Trebuie sa pornim de la ce vrem sa facem, de la viziunea noastra despre oras, ce gandim despre anumite proiecte”, declara şi Toader Paleologu.

În replică, Silviu Prigoană a declarat sâmbătă, la România TV, că el nu s-a supărat pe cei trei colegi şi că aceştia i-au înţeles greşit declaraţiile.

„Dânşii n-au înţeles, eu am zis că mă retrag din competiţia internă tocmai ca să le fac loc, nu că m-am supărat că au zis ceva. Dacă aşa se pune problema, atunci asta e”, a spus Prigoană.

„Sunt absolut simpatici colegii mei, care au înfierat cu mânie intelectuală faptul că le-am dat voie să demonstreze ce pot. Eu de candidat pentru postul de primar general voi candida. M-am retras doar din competiţia intrenă. Cred ca PDL lucrează la o alianţă de partide şi cred că mă vor susţine la candidatura la primăria Capitalei. Baconschi era un om cu umor, domnul Preda în schimb era mai încrâncenat. Nu putea să zică nimic fără patimă. Eu îl iau aşa cum e, că e colegul meu. Biblia m-a învăţat să îmi iubesc aproapele. Paleologu, Baconshi şi Preda sunt aproapele meu. Eu nu sunt certat cu nimeni. Eu îi iubesc efectiv, sunt colegii mei. Cred că dânşii or să mă voteze şi or să mă susţină„, a mai declarat Prigoană.

Miercuri, deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat că nu mai candidează din partea PDL la alegerile pentru Bucureşti, fiind nemulţumit că „greii partidului” Teodor Baconschi, Cristian Preda şi Theodor Paleologu nu îl consideră „suficient de intelectual” ca să reprezinte partidul.

„Am spus că nu mai candidez din partea PDL la alegerile pentru Bucureşti datorită faptului că greii între ghilimele ai partidului Theodor Baconschi, Cristian Preda şi Theodor Paleologu au o campanie împotriva mea, că nu pot reprezenta partidul. Ei nu consideră că e corect să fie reprezentaţi de un cetăţean care şi-a făcut notorietate cu pliciul în Can-Can. Am decis că las intelectualii să reprezinte partidul, să fac pârtie, dacă eu nu sunt suficient de intelectual să-i reprezint, dacă notorietatea nu contează”, a explicat Silviu Prigoană.