Ceas de 125.000 de euro care nu arată ora. Vezi explicaţia creatorului

Publicat: Vineri, 09 Martie 2012 13:10 // Actualizat: Vineri, 09 Martie 2012 13:10 // Sursa: RTV.net

Un ceasornicar a conceput un ceas de lux, Haldimann H9 “Reduction”, dotat cu mecanism de măsurare a timpului, dar fără cadran transparent care să indice ora. Beat Haldimann, orologier din Thun, Elveţia spune că a reuşit să construiască un adevarat obiect de artă şi că a redus timpul la o simplă noţiune.

Foto: ablogtoread.com

Curiosul ceas a fost prezentat la expoziţia internaţională ce reuneşte cei mai mari ceasornicari şi bijutieri din lume din Basel, Elvetia, scrie finantistii.ro.

Ceasornicarul a creat o bijuterie de carcasă din platină în care a montat un mecanism de măsurare a timpului absolut minunat, ce conţine inclusiv un titirez zburător în mijloc. Beat Haldimann a hotărât astfel să ridiculizeze ideea de timp şi a închis totul sub un cadran de safir vopsit cu negru pe interior.

Marii maeştri ai industriei au decis că e mai bine să ignore ceasul care nu arată ora, iar cei care au rupt tăcerea au făcut-o numai pentru a-şi exprima indignarea. Revoltaţi, ei consideră că Haldimann H9 este o jignire la adresa meseriei. Haldimann H9 Reduction sfidează şi printr-un preţ de 125.000 de euro.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Basel ceas ceasornicar Elveţia Haldimann H9 "Reduction"
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 mar 14:23
...H9 este o jignire la adresa meseriei. Haldimann H9 Reduction sfidează şi printr-un preţ de 125.000 de euro. Sursa ...
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H