Ceasuri deşteptătoare, perne şi cafea pentru Crin Antonescu. Un protest inedit, la Parlament VIDEO

Mai mulţi tineri au venit, miercuri, la intrarea în Palatul Parlamentului, aducând mai multe perne, câteva ceasuri deşteptătoare, un filtru de cafea şi mai multe pahare cu cafea pentru preşedintele PNL, Crin Antonescu, căruia îi solicită "să se trezească".

RomaniaTV.net
22 feb. 2012, 10:48
Ceasuri deşteptătoare, perne şi cafea pentru Crin Antonescu. Un protest inedit, la Parlament VIDEO

În faţa Parlamentului sunt prezenţi circa 25-30 de tineri care ţin în mâini foi A3 pe care scrie: „Crin, somn uşor, vise plăcute, puricii să te sărute!”, „E un lucru permanent, Crin lipseşte din Parlament!”, „Antonescu doarme dus, din zori până la apus!”, „România, trezeşte-mă!”, „Somnorosul Antonescu, senatorul absentescu”.

Tinerii au adus şi câteva perne, solicitându-i lui Crin Antonescu fie să se trezească, fie să doarmă în continuare pe aceste perne.

De asemenea, tinerii au adus un filtru de cafea şi câteva pahare de cafea, dar şi trei ceasuri deşteptătoare pe care le-au pus să sune, ei spunând că atât cafea cât şi ceasurile sunt pentru senatorul Crin Antonescu.

Tinerii au declarat că protestul lor este adresat în special preşedintelui PNL, senatorul Crin Antonescu, întrucât acesta lipseşte de la serviciu, adică de la lucrările Parlamentului.

Deşi la început unii dintre tineri au declarat, pentru MEDIAFAX, că fac parte din organizaţia de tineret a PDL, ulterior aceştia şi-au declinat apartenenţa politică şi le-au spus jurnaliştilor că sunt „simpli tineri” care-i cer lui Crin Antonescu să meargă la serviciu.

La circa 22 de minute de la debutul protestului, un reprezentant al Jandarmeriei a venit în faţa protestatarilor şi, după ce s-a prezentat, le-a solicitat informaţii referitoare la desfăşurarea protestului, el întrebând dacă manifestarea este autorizată şi dacă există un lider al tinerilor protestatari.

Tinerii i-au răspuns că protestul nu are autorizaţie, fiind unul spontan, asemănător celui care se desfăşoară în Piaţa Universităţii. Reprezentul Jandarmeriei le-a transmis tinerilor că, în acest caz, nefiind autorizat, protestul încalcă prevederile legale şi i-a somat să părăsească zona în cinci minute.

Tinerii s-au conformat imediat şi au plecat din faţa Parlamentului doar cu pancartele pe care le aveau în mâini, spunând că se îndreaptă către Piaţa Universităţii.

Ei au lăsat în faţa Palatului Parlamentului, patru perne, trei ceasuri deşteptătoare şi trei pahare cu cafea. Toate acestea aşezate pe trei cutii de carton alb pe care era scris „Cafea pentru Crin Antonescu”, „Perne pentru Crin Atonescu” şi „Ceasuri deşteptătoare tot pentru Crin Antonescu”.

După ce protestatarii au părăsit zona, reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că vor lua în custodie obiectele lăsate de tinerii protestatari.