CEASURI şi documente, ridicate din casa lui MARIAN VANGHELIE de către procurorii DNA

Percheziţia la domiciliul lui Marian Vanghelie s-a terminat cu ridicarea de către procurorii DNA a câtorva ceasuri şi a unor documente privind un teren ce aparţine fostei soacre a primarului sectorului 5. Potrivit unui avocat al lui Vanghelie, procurorul ar fi căutat aceste ceasuri care apar însă în declaraţia de avere depusă de primar.

12 mart. 2015, 11:51
CEASURI şi documente, ridicate din casa lui MARIAN VANGHELIE de către procurorii DNA

Percheziţia s-a încheiat după câteva ore cu redactarea procesului-verbal în care sunt trecute bunurile ridicate de către procuratură.

Nu s-au ridicat decât câteva ceasuri, cinci-şase. Nu ştiu de ce. Procurorul le-a căutat, iar domnul primar le-a predat„, a declarat avocatul lui Marian Vanghelie precizând apoi că ceasurile apar în declaraţia de avere a primarului, fiind cumpărate de acesta.

În ce priveşte documentele luate de procurori, avocatul susţine că nu au legătură cu primăria sectorului 5. „Înscrisurile nu au legătură cu firma Callex sau ce m-aţi mai întrebat dumneavoastră, ci cu un teren al mamei fostei soţii. Este vorba de un teren dobândit în 1993 prin reconstituirea dreptului de proprietate”, a mai spus avocatul lui Vanghelie.

Marian Vanghelie este suspectat de abuz în serviciu. Procurorii DNA au declanşat, joi dimineaţa, o serie de percheziţii la sediul primăriei sectorului 5 şi la domiciliul lui Marian Vanghelie. Procurorii suspectează faptul că Vanghelie a acordat contracte preferenţiale unor companii, primind în schimb un comision de 20% din valoarea contractului. Primarul a fost ridicat de mascaţi din locuinţa iubitei sale, Oana Niculescu-Mizil, şi adus acasă pentru a asista la percheziţie.

Pe lângă casa şi primăria lui Vanghelie, au loc percheziții şi la Administrația Domeniului Public sector 5 şi sediul Callex Business Group, firma care a beneficiat de cele mai multe contracte suspecte, aceeaşi firmă ocupându-se de celebrele economate din sectorul 5.

Anchetatorii ridică documente referitoare la contracte încheiate de municipalitatea sectorului 5 din 2007 încoace, prejudiciul suspectat fiind de numai puţin de 2 miliarde de lei.

Marian Vanghelie este suspectat că percepea comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea şi plata anumitor lucrări, adică aproximativ 90 de milioane de euro.

După finalizarea percheziţiilor, primarul Vanghelie urmează să fie adus la DNA pentru audiere.

Acasă la primar a venit şi avocatul Cristian Ene care-l reprezintă pe Vanghelie în cursul procedurilor judiciare. „teptăm să începem procedura de percheziţie imobiliară, iar după încheierea acesteia continuăm la sediul primăriei şi apoi rămânem la dispoziţia autorităţilor„, a declarat avocatul.

CITEŞTE ŞI Oana Mizil, chemată la DNA, după percheziţiile făcute acasă la Vanghelie

La scurt timp, Marian Vanghelie a fost ridicat din locuinţa iubitei sale, Oana Niculescu-Mizil, pentru a-l aduce acasă întrucât, potrivit legii, trebuie să asiste la percheziţia domiciliului său.

Ajuns la locuinta sa, întrebat ce cauta procurorii, Vanghelie a raspuns: „O să vedeţi”.

Avocatul edilului, Cezar Bivolaru, a declarat, în timp ce procurorii făceau percheziţii, că Vanghelie este suspect de abuz în serviciu.

„Sunt sigur că nu a perceput comisioane. E posibil să plecăm spre Primărie sau spre DNA, în funcţie de ce va dispune procurorul. A fost luat de acasă de la doamna Oana Mizil. (…) Aceasta a avut un mandat de aducere, s-a conformat, s-a dus la DNA şi asteptă să ne ducem toţi acolo. În mandatul de aducere spune că dl Vanghelie are calitatea de suspect”, a spus avocatul.

Întrebat dacă Vanghelie este urmărit penal, avocatul a precizat: „Nu putem să vorbim pe bănuieli… (…) Dl Vanghelie nu este deloc îngrijorat, e total degajat. La acest moment nu s-a găsit absolut nimic din ce se caută, dânşii  caută anumite documente despre nişte firme cu care nu are legătură. (…) Eu sunt optimist, rămâne de văzut la sfârşitul zilei„.

Acţiunea procurorilor a fost confirmată oficial, printr-un comunicat de presă al DNA: „Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007 – 2015. În cursul zilei de 12 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.