CEDO a respins plângerea lui Alexander Adamescu, iar mandatul de arestare în lipsă rămâne valabil

CEDO a respins plângerea lui Alexander Adamescu împotriva mandatului de arestare în lipsă emis de autoritățile române în martie 2016. În prezent, Adamescu locuiește în Londra, oraș din care face toate demersurile pentru a nu fi extrădat.

RomaniaTV.net
23 apr. 2019, 07:54
CEDO a respins plângerea lui Alexander Adamescu, iar mandatul de arestare în lipsă rămâne valabil

„El s-a plâns la CEDO că mandatul de arestare in contumacie pentru dare de mită a fost emis într-o ”manieră discreționară”, fără să existe probe. Adamescu a susținut și că nu ar fi fost motive să se ceară arestarea lui după 2 ani de la deschiderea anchetei și că instanța nu ar fi luat în calcul să emită o măsură preventivă mai ușoară în privința lui”, conform Realitatea.

Citeşte şi: Percheziţii la magazinul Unirea. Alexandre Adamescu, vizat de un nou dosar penal pentru delapidare

Alexander Adamescu, fiului milionarului Dan Adamescu, este vizat de un nou dosar penal pentru delapidare. Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE) şi procurori de la Parchetul Capitalei fac, luni, percheziţii la centrul comercial Unirea şi la domiciliul unui director general al magazinului, într-un dosar de delapidare.

Curtea de Apel Bucureşti a emis pe 6 iunie 2016 un mandat european de arestare pentru Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită. În baza acestui mandat, având în vedere că Alexander Adamescu se află în Marea Britanie, a fost iniţiată procedura de predare a acestuia.