Cehia e țara cu cea mai mare rată de contaminare cu COVID din lume. De luni intră în CARANTINĂ

Cehia a devenit țara care înregistrează cea mai mare rată de contaminare cu COVID-19 din lume. Autoritățile iau măsuri și bagă țara în carantină începând de luni.

27 feb. 2021, 15:32
Cehia e țara cu cea mai mare rată de contaminare cu COVID din lume. De luni intră în CARANTINĂ

În urma creșterii alarmante a infectărilor cu coronavirus, Guvernul din Cehia a decis ca țara trebuie să intre în carantină parțială de trei săptămâni începând de luni, 1 martie.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în interior, cât și în aer liber. Guvernul ceh a închis toate școlile, grădinițele, magazinele care vând produse considerate neesențiale.

Cehii au voie să iasă din cartierul în care locuiesc numai pentru a se duce la serviciu, la doctor sau pentru a-și îngriji rudele. Pot face acest lucru doar dacă au asupra lor documentele care dovedesc motivul deplasării.

Cumpărăturile sunt posibile doar în departament, iar practicarea sportului şi plimbărilor numai în localitatea de reşedinţă.

Ministrul ceh de Interne Jan Hamacek a anunţat că aceste măsuri rămân în vigoare timp de trei săptămâni, şi a precizat că poliţia efectuează controale aleatorii.

”Singurul obiectiv este inversarea curbei ascendente a noilor infecţii şi a (numărului)pacienţilor la terapie intensivă, înainte să fie prea târziu”, a subliniat el.

Cehia a impus o nouă state de urgență pe o perioadă de o lună, începând de pe 28 februarie.

Cehia este prima ţară ca număr de infectări la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile şi a doua, după Slovenia vecină, ca număr de morţi.

Până în momentul de față, în Cehia au fost administrate puțin peste 600.000 de doze de vaccin anti-Covid.