Cehia începe planul de relaxare a restricţiilor. Preşedintele vrea ca graniţele să rămână închise din cauza coronavirus

Graniţele Cehiei ar trebui să rămână închise timp de un an pentru a preveni un val de cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Asta a declarat Milos Zeman, preşedintele Cehiei, în contextul în care ţara a început luni o primă etapă a relaxării măsurilor de carantină impuse din cauza pandemiei de COVID-19.  

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 10:43
Cehia începe planul de relaxare a restricţiilor. Preşedintele vrea ca graniţele să rămână închise din cauza coronavirus

Piețele fermierilor, reprezentanțele auto și unele mici afaceri se pot redeschide pentru prima dată de pe 12 martie, transmite postul BBC, citat de Hotnews.

Președintele ceh Milos Zeman a afirmat că granițele ar trebui să rămână închise timp de un an, iar oamenii ar trebui să ”savureze frumusețea Cehiei rurale”.

Mai mult, ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtěch, a afirmat că vacanţele fără restricţii în străinătate nu pot fi aşteptate vara aceasta. Din acest motiv, cehii ar putea să meargă în câteva ţări selectate, în care pandemia de coronavirus nu s-a extins foarte mult, conform expats.cz.

Guvernul ceh va discuta relaxarea restricțiilor de călătorie luni.

Ministrul de Externe, Tomas Petricek, a afirmat că graniţele ar trebui să fie deschise la început pentru afaceri şi scopuri antreprenoriale, iar cetăţenii pot vizita ţările vecine la mijlocul lunii mai în funcţie de modul în care va evolua epidemia de COVID-19.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 20 aprilie. 190 noi cazuri de COVID-19. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 8.936