Cehia începe vaccinarea cu a treia doză, din 20 septembrie. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii

Guvernul Cehiei va oferi doze de supra-rapel cu vaccinuri anti-COVID-19, începând din data de 20 septembrie, oricărei persoane vaccinate cu schemă completă în urmă cu cel puţin opt luni, a anunţat luni ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech.

30 aug. 2021, 22:59
Cehia începe vaccinarea cu a treia doză, din 20 septembrie. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii

Cehia a anunţat că dozele de supra-rapel sunt recomandate persoanelor de peste 60 de ani, dar ele vor fi disponibile pentru toate persoanele complet vaccinate, fie cu schema vaccinală în două doze, fie cu un vaccin cu doză unică, după cum scrie czechpoint.com.

Administrarea dozelor de supra-rapel se va face folosind vaccinuri Pfizer-BioNTech şi Moderna şi vizează toate persoanele vaccinate cu schemă completă, dacă au trecut cel puţin opt luni de la inocularea lor, a precizat ministrul Adam Vojtech într-o conferinţă de presă televizată.

Citeşte şi Israelul, noi măsuri după explozia de cazuri de COVID. Ţara scade la 30 de ani vârsta minimă pentru a treia doză de vaccin anti-COVID

Până luni, 5,73 de milioane de cehi au primit cel puţin o doză a unui vaccin ce necesită două inoculări, majoritatea dintre ei fiind vaccinaţi cu serul Pfizer-BioNTech. Alţi 197.254 de cetăţeni cehi au primit vaccinul în doză unică produs de Johnson & Johnson.

Premierul ceh Andrej Babis a anunţat la televiziunea publică bonusuri financiare pentru medicii de familie care conving mai multe persoane de peste 65 de ani să se vaccineze împotriva COVID-19, pentru a creşte astfel rata de vaccinare în rândul persoanelor în vârstă.

Citeşte şi Ţara europeană care va administra a treia doză de vaccin, din octombrie! Cine sunt cetăţenii care vor fi imunizaţi prima dată

Cehia, ţară care are 10,7 milioane de locuitori, a fost una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemia COVID-19 prin prisma mortalităţii raportate la populaţia naţională, înregistrând un total de peste 30.400 de decese atribuite coronavirusului.

Aproximativ 1,68 milioane de cehi au contractat virusul, însă, conform estimărilor, un număr şi mai mare de cehi s-au infectat fără să ştie, pentru că nu au fost testaţi.


loading...