Ţara europeană care va administra a treia doză de vaccin, din octombrie! Cine sunt cetăţenii care vor fi imunizaţi prima dată

Guvernul Austriei vrea să înceapă administrarea unei a treia doze de ser împotriva coronavirusului din data de 17 octombrie, la nouă luni după ce prima categorie de persoane vaccinate au făcut rapelul.

11 aug. 2021, 11:21
Ţara europeană care va administra a treia doză de vaccin, din octombrie! Cine sunt cetăţenii care vor fi imunizaţi prima dată

Ţara europeană care va administra a treia doză de vaccin, din octombrie! În prima etapă a vaccinărilor au primit serul anti-COVID persoanele vulnerabile din instituțiile de îngrijire și personalul medical, iar prin administrarea celei de-a treia doze se dorește consolidarea imunității acestei categorii.

Ţara europeană care va administra a treia doză de vaccin, din octombrie! Anunţul făcut de autorităţi

„Există anumite grupuri, de exemplu persoanele cu probleme de imunitate, care este posibil să se vaccineze chiar mai curând, după consultarea medicului”, a mai spus ministrul Muckstein într-un interviu pentru radiodifuzorul local ORF. Cu o populație de 8,9 milioane de locuitori, Austria a înregistrat 659.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 10.500 de decese de la începutul pandemiei. Aproximativ 60% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin, în timp ce 54% dintre austrieci sunt vaccinați cu schema completă, potrivit datelor anunțate de Guvern.

Prin anunțul de marți, Austria se alătură Germaniei, Franței și Israelului, state care au decis că vor continua planurile de administrare a dozei trei a vaccinului, deși Organizația Mondială a Sănătății a cerut oprirea acestor demersuri pentru a exista vaccinuri suficiente și pentru statele sărace, unde procente foarte mici din populație au fost imunizate până acum. De asemenea, hotărârea anunțată de autoritățile de la Viena vine la cinci zile după ce Comisia Europeană a transmis că decizia de administrare a celei de-a treia doze îi revine fiecărui stat în parte.

Cu varianta Delta devenită dominantă în Europa, Austria înregistrează un trend crescător al cazurilor de infectare cu coronavirus. Autoritățile au anunțat 601 noi îmbolnăviri confirmate marți, acesta fiind cel mai grav bilanț înregistrat din luna mai și până acum.

Citeşte şi: STUDIU Pfizer vrea să dezvolte un vaccin pneumocic care să fie administrat împreună cu o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19
 

În acest context, şeful BioNTech, Ugur Sahin a precizat că vaccinul anti-COVID produs în colaborare cu compania Pfizer nu trebuie adaptat deocamdată noilor variante ale coronavirusului, precizând însă că „este posibil ca în următoarele 6-12 luni să apară o variantă”, care să necesite o îmbunătățire a vaccinului.

Citeşte şi: Cheagurile de sânge apărute după administrarea vaccinului AstraZeneca au mai făcut o victimă. Un model britanic a murit în Cipru, după prima doză